Naar artikel

Auto met trekhaak, 2 elektrische fietsen

Vraag gesteld door P. de Mare op 10 januari 2021

Ik ben op zoek naar een auto, waar ik twee elektrische fietsen kan meenemen op de fietsdrager, die op de trekhaak zit. Veel auto's hebben een kogeldruk van 50 kg en een drager met 2 elektrische fietsen is al gauw 65 kg. Bij de Renault Captur kan dat wel, maar zijn er ook andere auto's? en zijn er elektrische auto's waar dat mee kan. Ik denk aan een tweede hands auto of private lease.
 

Antwoord van Erik Jan

Antwoord van Erik Jan

ANWB Expert

U vraagt welke type auto's minimaal 75 kg kogeldruk mogen hebben vanwege het vervoer van twee e-bikes.

Een lijst met kogeldrukken is er helaas niet. De kogeldruk staat wel aangegeven in de specificaties van automodellen, maar een mogelijkheid van een ''zoek selectie kogeldruk'' is er helaas niet. Dat moet je per individuele auto bekijken.

Een kogeldruk vanaf 65 kg is pas gemeengoed vanaf de middenklasse, in het zogenaamde C-segment waarin o.a. de Focus, Captur, Mégane en 308 zitten. Auto's uit het B-segment met meer dan 65 kilogram kogeldruk zijn er wel. Naast de Renault Captur zijn ook de nieuwste Hyundai I20 en Kia Rio én zijn op dit punt onderscheidend. Maar voor de minimaal gewenste kogeldruk zult u voornamelijk moeten zoeken vanaf het middenklasse segment.