Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlanders vinden ANWB beste energieleverancier

Onderzoek: ANWB Energie door klanten vaakst aangeraden aan vrienden en bekenden

5 april 2024 - ANWB Energie is door klanten beoordeeld als de beste energieleverancier van Nederland. Dit blijkt uit representatief onderzoek van bureau Multiscope onder alle energieleveranciers. Onze klanten waarderen de ANWB met een Net Promoter Score (NPS) van maar liefst +90.

Klanten zijn veelal het meest enthousiast over ANWB Energie vanwege de transparantie. De ANWB levert tegen inkoopprijs op basis van een vaste vergoeding per maand, zonder winstmarge te rekenen over de kilowattuur stroom en kuub gas die je vervolgens verbruikt. Daarnaast waarderen klanten het feit dat de ANWB niet gericht is op winstmaximalisatie. Ten slotte zijn gebruikers van ANWB Energie tevreden over de service; gezien de energiecrisis die we achter de rug hebben even belangrijk als moeilijk.

Een NPS-score van +90

De afkorting NPS staat voor Net Promoter Score en bij die onderzoeksmethode wordt altijd dezelfde vraag gesteld: "Hoe waarschijnlijk is het dat je het bedrijf aanbeveelt bij vrienden of bekenden?". De score kan lopen van -100 tot +100. De ANWB behaalde een NPS-score van +90. Het gemiddelde van alle energieleveranciers was in het onderzoek +39. De laagste score bedroeg +3.

De resultaten komen uit de Nationale Benchmark Energieleveranciers van marktonderzoeksbureau Multiscope. Een breed onderzoek onder circa 6.500 mensen, representatief voor de Nederlandse bevolking, naar de Nederlandse markt voor energieleveranciers.

Meer weten over ANWB Energie?

De ANWB is eind 2022 gestart als energieleverancier en levert inmiddels al aan ruim honderdduizend Nederlandse huishoudens. Wij bieden geen vaste of variabele energiecontracten aan, maar slechts één contract waarmee iedereen exact hetzelfde tarief betaalt: een zogenoemd dynamisch energietarief.

Het stroomtarief is ieder uur anders, voor gas geldt een dagtarief. De uurtarieven zijn altijd de dag van tevoren bekend en zijn voorspelbaar. Hiermee was je, ook tijdens de afgelopen crisisjaren, al 85% van de tijd goedkoper uit dan wat de gemiddelde Nederlander betaalde volgens het CBS. Weet je ook de was of het laden van je auto af te stemmen op de goedkope uren, dan bespaar je tot 1.000 euro per jaar extra op je energierekening.

EnergietegenInkoopprijs
ANWB Energie 

Goedkoper dan een vast energiecontract. ook als je nog niet elektrisch rijdt.

ANWB Laadpas 

Laad tegen scherpe tarieven bij meer dan 600.000 laadpunten in heel Europa!

ANWB Zon 

In de markt voor zonnepanelen? Doe dan een gratis dakscan met onze ANWB Zon Experts.

ANWB Slim Laden app 

Automatisch opladen wanneer stroom het groenst én voordeligst is. Onze app doet het voor je!