Vragen gesteld door de Leden

Beantwoord door Experts

Meer dan 1000 expert vragen

 1. All seasonbanden Duitsland

  Gevraagd op 6 december 2019

  Zijn allseasonbanden in de winter in Duitsland alleen toegestaan voor auto's met 4*4 aandrijving of voor alle auto's ?

 2. Soort brandstof

  Gevraagd op 6 december 2019

  Ik rijd in een Opel Zafira en was gewend hiervoor Euro-95 (nu E-10) te tanken. Mijn dealer waarschuwt mij nu deze brandstof niet langer te tanken, aangezien dit ernstige schade zou kunnen toebrengen aan het brandstofsysteem van mijn auto i.v.m. een verhoogd ethanol gehalte. In het vervolg zou ik Excellium-98 moeten gaan tanken. Overigens, ik tank altijd Total benzine.

 3. Audi A3 bj 2016 1.4 TFSI 150PK Ultra

  Gevraagd op 6 december 2019

  Ik sta op het punt om een Audi A3 TFSI 1.4 150PK met motorcode CZE, bouwjaar november 2016. Ik ben even benieuwd of met dit type blok nog bekende problemen zijn zoals hoog olieverbruik, ketting problemen of andere zaken?

 4. Winterbanden glijden bij regen

  Gevraagd op 5 december 2019

  Ik heb voor deze winter de winterbanden weer onder mijn auto gedaan, maar ik merk dat ik nu veel minder grip heb bij vochtig tot nat wegdek in bochten dan met mijn zomerbanden.

 5. Wegenbelasting

  Gevraagd op 5 december 2019

  We willen Mitsubishi outlander plug-in hybride kopen, kunt u zeggen wat er gaat gebeuren met de wegenbelasting in 2020.

 6. Koelvloeistof

  Gevraagd op 5 december 2019

  Mijn Ford Fusion gebruikt WSS-M97 B44-D koelvloeistof rose van kleur, nu heb ik nog rose Paraflu up concentrate van Petronas mag ik dat mengen?

 7. Verplichte ruithersteller door verzekering

  Gevraagd op 5 december 2019

  Sinds kort moet ik mijn ruitschade laten herstellen door een door Centraal Beheer aangewezen bedrijf. Ik mag dat niet laten doen door mijn eigen BOVAG garage die al eerder schades heeft hersteld en deze werden vergoed door Centraal Beheer. Kan een verzekering je daartoe verplichten? Ze zetten bonafide vakbekwame garages buitenspel. Is dit niet een vorm van kartelvorming?

 8. verkoop chalet

  Gevraagd op 5 december 2019

  Wij willen onze trekkershut verkopen aan kennissen en staan op een caming met Recreon voorwaarden. Tijdens de aankoop in 2014 zijn geen andere voorwaarden gesteld dan de Recreon voorwaardenn. Aan de kennissen van ons, die op een wachtlijst voor een sesoensplek staan, is door de kamping eigenaar een sesoensplek aangeboden. Nu wil de kamping eigenaar ons verplichten om de trekkershut voor een door hem vast gesteld bedrag te verkopen aan andere mensen die op zijn wachtlijst staan. Voor de verkoop aan onze kennisen welke zijn "goedkeuring" hebben voor een seisoensplaats geeft hij geen toestemming. Mag dit en zijn wij provisie aan de hem verplicht te betalen?

 9. Boete Italië

  Gevraagd op 5 december 2019

  Ook ik ben ten prooi gevallen aan de Italiaanse overheid. Ik heb veel brieven gelezen van andere leden met hetzelfde probleem. Alleen een antwoord op de vraag; wat te doen als de Italiaanse overheid geen bewijs kan overleggen dat ze de boete aangetekend hebben verstuurd? Volgens incasso bureau call2 collect is het bewijs zoekgeraakt. Moet ik dan het dubbele bedrag betalen omdat ik niet binnen 60 dagen heb betaald? Ik ben nl niet in de gelegenheid gesteld op tijd te betalen.

 10. Sneeuwkettingen Oostenrijk

  Gevraagd op 5 december 2019

  Welke sneeuwkettingen mag op de banden maat 215/70 R 16 van de Opel Grandland X plaatsen. In het instructie boekje staat er op deze maat banden geen sneeuwkettingen op mogen van wegen weinig ruimte. Bij de garage is mij gezegd dat er een dunnere schakel sneeuwketting goed op kan. Ik wil heel graag daar wat duidelijkheid over. Anders ben ik aan gewezen op loopvlak sneeuwkettingen die vrij kostbaar zijn.