Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Is de goedkope benzine van bijv. de Tango van een goede kwaliteit?

Vraag gesteld door Tango45 op 3 maart 2015

Ik hoor van verschillende garagehouders , dat de benzine van de Tango en andere goedkope aanbieders slecht is voor de motor. Volgens hen wordt bij benzine handelaren restjes benzine opgehaald waarbij zelfs water bij zou kunnen zitten.

Toen ik deze vraag aan de consumentenbond voorlegde, gaven zij aan dat zij nog geen onderzoek naar benzinekwaliteit hadden gedaan, maar volgens de consumentenbond had de ANWB dat wel gedaan.


Ik ben sinds 1972 lid van de ANWB en gedurende die tijd heb ik nog nooit een test van de ANWB over benzinekwaliteit gezien noch in de kampioen noch in de website.


Ik hoop dat u mij een duidelijk antwoord kunt geven over dit benzinekwaliteit vraagstuk.

Antwoord van Leo

Antwoord van Leo

ANWB Expert

Europese norm
Alle brandstoffen moeten voldoen aan de europese norm, diesel EN590 en benzine EN228. Alle maatschappijen voegen additieven toe om het brandstofsysteem schoon te houden. Bij speciale brandstoffen voegen maatschappijen extra additieven toe.

Geen onderzoek
De ANWB heeft geen onderzoek gedaan naar onderlinge verschillen per merk. We hebben geen reden om aan te nemen dat de kwaliteit per merk erg scheelt of zelfs niet aan de norm voldoet.