advertentie

Airco het jaar rond gebruiken

Plasje water onder de auto kan geen kwaad

Bij een Airco speelt onderhoud geen grote rol, maar als u er verstandig mee om gaat, heeft u er meer plezier van. 

De airconditioner van een auto heeft eens in de vier of vijf jaar onderhoud van een vakman nodig, en verder moeten alleen de pollenfilters op tijd vervangen worden, bijvoorbeeld bij de kleine beurt. Maar als u er verstandig mee om gaat, heeft u er wel meer plezier van. Zo is het niet goed om een airco in de koude periode helemaal niet te gebruiken. Als dat maanden duurt, kunnen er schimmels in groeien, die op zijn minst niet fris ruiken, maar waar u ook ziek van kunt worden. Gebruik hem daarom het jaar rond, eventueel in combinatie met de kachel.

Condens

In de airco ontstaat condens. Hoe beter hij zijn werk doet, hoe meer condens hij produceert. Normaal voert de auto dat af, waardoor er soms een plasje schoon water onder ligt, maar het kan ook als een soort mist in het interieur komen.Allemaal niet erg, maar als u de airco een kwartier voor aankomst uitzet, warmt het systeem weer op en zet u de auto zonder water in de airco weg. Dan krijgen schimmels ook minder kans.

In het onderstaande filmpje is dat allemaal nog eens op een rij gezet.

Video: De airco gebruiken en onderhouden: ANWB Wegenwacht helpt

Omschrijving:

De ANWB Wegenwacht laat u zien hoe u de airconditioning in de auto het beste kan gebruiken en onderhouden. Lees ook http://www.anwb.nl/auto/onderhoud-en-reparatie/onderhoud-doe-het-zelf

Autonieuws in uw mailbox!

Elke twee weken het laatste autonieuws & leuke aanbiedingen. Meld u aan voor de ANWB Auto nieuwsbrief. Selecteer in het volgende scherm 'Auto' onder het kopje 'Kies uw nieuwsbrieven'.