Inboedelverzekering | ANWB

Uw voordelen op een rij

 • All risk dekking
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Bepaal zelf uw eigen risico
 • Tot 20% preventiekorting

Inboedelverzekering

Garantie tegen onderverzekering

De ANWB Inboedelverzekering heeft een ruime dekking en u bent nooit onderverzekerd. Dankzij de vertrouwde kwaliteit van de ANWB kunt u wonen zonder zorgen.

Veiliger huis = extra korting

Met de inboedelverzekering van ANWB zijn uw spullen in huis verzekerd in geval van  brand, diefstal, water of andere schade. Heeft u uw woning goed beveiligd? Dan kunt u korting krijgen op de premie. Deze preventiekorting kan oplopen tot maar liefst 20%.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wilt u de ANWB Inboedelverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in 5 eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in uw mail. U heeft na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kunt u bij de ANWB rekenen op uitstekende service.
Bereken uw premie

Vragen?

 • Dekking
 • Informatie & Service
 • Voordelen

Dekking ANWB Inboedelverzekering

In uw woning bevinden zich kostbare spullen. Deze kunt u verzekeren met een inboedelverzekering. Brand, braak, storm... Wilt u precies weten wat wel en niet verzekerd is in de Inboedelverzekering? Bekijk het overzicht dekkingen.

Dekkingen

Voordelen ANWB Inboedelverzekering

 

 • All risk dekking
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Bepaal zelf uw eigen risico
 • Tot 20% preventiekorting
 • Uw inboedel verzekerd tot 125.000,- euro

Los af te sluiten. Profiteer van pakketkorting als u meer verzekeringen afsluit voor huis en gezin.

Top 5 veelgestelde vragen inboedelverzekering

Heb ik een eigen risico bij de inboedelverzekering van ANWB?

Het standaard eigen risico bij de ANWB Inboedelverzekering is € 100,-. Daarnaast heb je de keuze uit: geen eigen risico (dan betaal je 25% meer op jouw premie maar nooit meer dan € 50,- aan extra premie) of € 200,- eigen risico (hierbij krijg je 7,5% korting op jouw premie). Lees meer over het eigen risico Inboedelverzekering.

Hoe wordt de premie van de inboedelverzekering bepaald?

De premie van je inboedelverzekering hangt af van verschillende factoren, zoals de regio waar je woont. Als je preventieve maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor preventiekorting. Deze kan oplopen tot 20%. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu jouw premie.

Hoe kan ik schade melden?

Je kunt een schade online, telefonisch of schriftelijk melden. Met digitaal schade melden verzeker je je van de snelste schadeafwikkeling.

Ik heb schade aan mijn inboedel maar ben zelf niet aansprakelijk. Wat moet ik doen?

Als jij zelf niet aansprakelijk bent voor schade aan jouw inboedel dan kan diegene die de schade heeft veroorzaakt een beroep doen op zijn aansprakelijkheidsverzekering. In sommige gevallen is het verstandiger om de schade te claimen op je eigen inboedelverzekering. De inboedelverzekering vergoedt vaak de nieuwwaarde van spullen, terwijl de aansprakelijkheidsverzekering de dagwaarde van spullen vergoedt. Je krijgt in dergelijke schadegevallen dus meer vergoeding via je eigen inboedelverzekering dan via de aansprakelijkheidsverzekering van de ander.

Vallen spullen in mijn tuinhuis of schuur ook onder de inboedelverzekering?

Ja, bij de ANWB Inboedelverzekering zijn ook de spullen in jouw tuinhuis of schuur meeverzekerd. Lees meer over de dekking van de inboedelverzekering.

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.