Onderhoud en reparatie

Onderhoud en reparatie

Garagereviews, je eigen onderhoudsboekje, advies over onderhoud en reparatie en wat je zelf kan doen om pech te voorkomen.

Onderhoud en reparatie

Niets zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is onderhoud heel belangrijk. Je zou kunnen besparen op onderhoud. Maar dat houdt een risico in. Hogere kosten voor reparatie, kans op pech maar ook de veiligheid kan in het geding komen. Een goed onderhouden auto met een onderhoudsboekje levert bij inruil meer op en is meestal makkelijker te verkopen.

Sommige dingen kun je zelf, voor andere werkzaamheden is de keuze voor een garage beter. Onzeker over je garage of op zoek naar eentje dichterbij? Bekijk het oordeel van mensen in de buurt, via ANWB Garagereviews.

Onderhoud door de garage

Onderhoud door de garage

Het is verstandig om in ieder geval één keer per jaar je auto naar de garage te brengen voor onderhoud. Dat helpt bij het voorkomen van een hoop narigheid aan je auto en zorgt ervoor dat je veilig de weg op kunt.

Zelf onderhouden en pech voorkomen

Zelf onderhouden en pech voorkomen

Het zelf onderhouden van je auto is tegenwoordig nog in beperkte mate mogelijk. Zelfs een koplamplampje verwisselen gaat vaak al niet meer omdat deze lampen diep verstopt.Toch zijn er een aantal kleinere zaken die je zelf kunt doen.

Grote- en kleine beurt

Grote- en kleine beurt

Vanwege de veel langer geworden onderhoudsintervallen is er van een traditioneel 'kleine en grote beurt'-regime bij de meeste auto's eigenlijk geen sprake meer.

alt text

Preventief onderhoud

Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk. Vergeet deze onderhoudsbeurten dus niet.

Onderhoudsmeldingen

Onderhoudsmeldingen

Auto’s geven met waarschuwingslampjes aan als er een storing is. Is zo'n lampje rood van kleur? Zet de auto dan zo snel mogelijk stil om grotere schade te voorkomen.

Besparen op onderhoud

Besparen op onderhoud

Bezuinigen op auto-onderhoud neemt risico's met zich mee. Toch kun je op een verantwoorde manier wel wat besparen op onderhoud.

APK

APK

Bij een APK wordt er gekeken of een auto aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Maar waar wordt specifiek naar gekeken?

alt text

Schadeherstel

We raden je aan eerst goed uit te zoeken wie er verantwoordelijk is voor de schade na een aanrijding voordat je de schade laat repareren. Dit voorkomt veel rompslomp.

Auto onderdelen ABC

Auto onderdelen ABC

Wat is het, wat doet het en welk onderhoud heeft dit onderdeel van mijn auto nodig? Deze en andere vragen worden door de ANWB in dit onderdelen ABC beantwoord.

alt text

Klachten na onderhoud

Het mankement aan je auto zou wel even verholpen worden, maar inmiddels duurt het al een week. De reparatie blijkt ook veel duurder te zijn dan afgesproken.