scooter-vespa-stel-subhome.jpg

Scooterverzekering

  • Tot 75% no-claim korting
  • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
  • Ook 2de hands scooters verzekerd

Bereken uw premie

No-claim korting tot  75%

Scooterverzekering

Uw scooter verzekeren – uitgebreide dekking, scherpe premie

Met de ANWB Scooterverzekering verzekert u uw scooter tegen een lage premie en een uitgebreide dekking, zowel voor nieuwe als tweedehands scooters. Van WA tot allrisk. En u profiteert altijd van de uitstekende service van de ANWB.
Daarnaast is schade aan kleding en helm gratis meeverzekerd tot € 350,- bij het afsluiten van een scooterverzekering en Aanrijding meeverzekerd.

Kies zelf uw dekking

Bij de ANWB kunt u uw scooter verzekeren en kiezen uit 4 verschillende basisdekkingen. Zodra de brommer of scooter op uw naam staat dan bent u wettelijk verplicht om deze te verzekeren voor schades die u aan anderen toebrengt. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. Daarnaast heeft ANWB de dekking Diefstal bromfiets en de dekking Aanrijding.

Bent u op zoek naar meer zekerheid? U kunt uw scooterverzekering compleet maken met aanvullende dekkingen, naast bovenstaande basisdekkingen. Dit kan door u te verzekeren voor verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of aanschafwaardegarantie.

GPS-beveiliging op uw scooter? Extra korting!

Is uw bromfiets of scooter voorzien van GPS-beveiliging dmv een 'Track en Trace' systeem? Dan profiteert u van 10% extra korting op de premie.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wilt u de ANWB Scooterverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in 5 eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in uw mail. U heeft na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kunt u bij de ANWB rekenen op uitstekende service.
Bereken uw premie

Vragen?

ANWB Bromfietsverzekering

7.6

is beoordeeld met

7.6 van10

(Gebaseerd op 133 reviews)

Meer over deze beoordeling

Uw bromfiets of brommer goed verzekerd

Kampeerdagen 2012 224.jpg

Pechhulp voor je bromfiets

De ANWB biedt ook hulp voor je bromfiets, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met Wegenwacht pechhulp bromfiets kun je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

Pechhulp bromfiets

ANWB Verzekeren Bromfiets 006 set.jpg

Aanschafwaardegarantie

Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed indien je kiest voor de Diefstal en/of Aanrijding dekking.

Bromfietsverzekering 062.jpg

Dekkingen

Bij de ANWB heb je een complete verzekering voor jouw scooter of bromfiets. Met de aanvullende dekking 'Aanrijding' zijn je helm en kleding ook meeverzekerd.

Fietsverkeer 004.jpg

Voorwaarden

Het gemak van de ANWB Bromfietsverzekering zie je terug in de polisvoorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld elke dag de verzekering beëindigen, zo zit je niet gelijk vast aan een jaarcontract.

Voorwaarden

Top 5 veelgestelde vragen scooterverzekering

Mijn zoon/dochter rijdt (ook) op mijn scooter. Hoe moet ik de scooter verzekeren?

Dat hangt ervan af hoe oud je zoon/dochter is. Is je zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet je hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op jouw scooter rijdt. Is je zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de scooter rijdt. Rij je zelf het meeste op de scooter? Dan vult je jouw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. In andere gevallen geef je jouw zoon of dochter op als hoofdbestuurder. Let op: heb je jouw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Het kan zijn dat de schade niet of slechts gedeeltelijk wordt vergoed als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Hoe lang zijn mijn schadevrije jaren geldig van de scooterverzekering?

Schadevrije jaren van scooterverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

 

Ik heb diefstal meeverzekerd op mijn scooterverzekering. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen?

Om diefstalschade vergoedt te krijgen moet uw scooter op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot, als deze wordt gestolen. Bij diefstal vragen wij u ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van u dat u zorgvuldig met uw spullen omgaat. Bij onvoldoende zorg krijgt u diefstalschade niet vergoed. Hiervan is bijvoorbeeld sprake als u de sleutels niet bij u houdt, niet opbergt in een kluisje, locker of in bewaring geeft bij de receptie.

 

Hoe krijg ik een groene kaart?

Een groene kaart sturen wij niet meer standaard toe. Dat komt omdat je deze in de meeste landen niet meer nodig hebt.

Groene kaart niet meer verplicht, m.u.v. België
Een groene kaart is voor je scooter niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. België vormt een uitzondering, daar is de groene kaart nog wel verplicht.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wil je toch een groene kaart ontvangen, bijvoorbeeld omdat je in België wil rijden? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222.  
 Je krijgt dan alsnog een groene kaart voor jouw scooter van ons.

Krijg ik korting met een Track- en Trace systeem?

Is jouw scooter voorzien van een goedgekeurd Track en Trace systeem? Dan profiteer je van 10% extra korting op de premie van de ANWB Bromfiets- en Scooterverzekering.
Bezoek de speciale pagina voor meer informatie over Track en Trace en de korting

Premie berekenen inclusief de Track en Trace korting

 

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.