Annuleringsverzekering-14.jpg

Annuleringsverzekering

  • Hulp die nét een stap verder gaat
  • Kinderen tot 5 jaar gratis verzekerd
  • 5% ANWB ledenvoordeel
Bereken premie doorlopend

Annuleringsverzekering

Belangrijkste redenen om annuleringsverzekering te nemen


1. Vakantie vooraf afzeggen

Als je door omstandigheden genoodzaakt bent je vakantie te annuleren dan moet je vaak (een deel van) de reissom betalen aan de reisorganisatie. Heb je een annuleringsverzekering? Dan worden deze kosten gewoon vergoed.

2. Vakantie tussentijds afbreken

Het kan ook gebeuren dat je tijdens je vakantie vanwege een gebeurtenis, ziekte of ongeluk eerder naar huis moet. In dat geval worden door de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed.

3. Unieke vriendendekking

De doorlopende annuleringsverzekering heeft de unieke vriendendekking. Overlijdt een goede vriend(in) óf een familielid in de derde graad tijdens je reis? Dan vergoeden wij bij voortijdige terugkeer naar Nederland de niet genoten vakantiedagen.

Vragen?

Annuleringsverzekering
Doorlopend

Besteedt u meer dan €835 p/jr. aan vakantie? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering voor u voordeliger.

Meer informatieBereken uw premie

Annuleringsverzekering
Kortlopend

Met de kortlopende annuleringsverzekering bent u verzekerd voor één vakantie of wintersport.

Meer informatieBereken uw premie

Annuleringsverzekering uitgelicht

Krakow 054.jpg

Concert- & Theaterkaarten

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering ben je ook verzekerd voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling.

Jongeren Nieuw Auto Avond 003.jpg

Vriendendekking

Overlijdt een goede vriend(in) óf familielid in de 3e graad tijdens je reis? Dan worden je kosten van de terugreis naar Nederland vergoed. Je doorlopende annuleringsverzekering vergoedt je annuleringskosten.

_DW08243-VOOR SELECTIEkopie.jpg

Hulp van de ANWB

Wil je jouw vakantie annuleren? Bijvoorbeeld door het verlies van je baan, ziekte, of een overlijden in je familie. Of zelfs als jouw reisgenoot dit overkomt en je alleen zou moeten reizen. Een annuleringsverzekering neemt in ieder geval de financiële zorgen weg en in combinatie met een reisverzekering van de ANWB ga je helemaal gerust op reis.

Veelgestelde vragen top 5

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Kan ik ook mijn vliegticket annuleren?

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

Wat zijn geldige annuleringsredenen?

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

 

Waarom heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Is een doorlopende annuleringsverzekering vaak voordeliger?

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.