940x298 robin 007.jpg

Uw voordelen op een rij

 • All risk dekking
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Bepaal zelf uw eigen risico
 • Altijd 5% ANWB Ledenkorting

Woonhuisverzekering

Nooit onderverzekerd

Uw huis prima verzekerd

Uw huis is prima verzekerd met de ANWB Woonhuisverzekering. De woonhuisverzekering (ook wel opstalverzekering genoemd) heeft een ruime dekking en u bent nooit onderverzekerd.

Wonen zonder zorgen

Met de ANWB Woonhuisverzekering (opstalverzekering) zijn uw huis en alle zaken die daarmee verbonden zijn, zoals eventuele bijgebouwen verzekerd tegen de gevolgen van brand-, storm- en waterschade. Dat is dus wonen zonder zorgen.

De woonhuisverzekering is makkelijk uit te breiden, met onder andere onze inboedelverzekering. Het ANWB Woonpakket bevat namelijk 5 verzekeringen voor alles in en om uw huis die u op maat kunt kiezen.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wilt u de ANWB Woonhuisverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in 5 eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in uw mail. U heeft na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kunt u bij de ANWB rekenen op uitstekende service.
Bereken uw premie

Vragen?

ANWB Woonpakket

8.2

ANWB Woonpakket is beoordeeld met een 8,2.

8.2 van10

(Gebaseerd op 1463 reviews)

 • Dekking
 • Informatie & Service
 • Voordelen

Dekking ANWB Woonhuisverzekering

Een woonhuis is een kostbaar bezit. En schade aan uw woonhuis kan duur uitvallen. De ANWB Woonhuisverzekering biedt u een complete dekking voor schade aan uw huis en alle zaken die daarmee verbonden zijn.

Dekkingen

Voordelen ANWB Woonhuisverzekering

 • All risk dekking
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Bepaal zelf uw eigen risico
 • Altijd 5% ANWB Ledenkorting

Los af te sluiten. Profiteer van pakketkorting als u meer verzekeringen afsluit voor huis en gezin.

Top 5 veelgestelde vragen opstalverzekering

Heb ik een eigen risico bij de opstalverzekering van ANWB?

Nee, standaard heeft u geen eigen risico. Door te kiezen voor een vrijwillige eigen risico bepaart u op de premie. Bij een eigen risico van € 100,- ontvangt u 7,5% korting. Kiest u voor een eigen risico van € 200,- dan bedraagt uw premiekorting 15%.

Waar vind ik de polisvoorwaarden van de opstalverzekering?

U kunt de de meest recente polisvoorwaarden van de ANWB Rechtsbijstandverzekering hier vinden.

Hoe wordt de premie van de opstalverzekering bepaald?

De opstalverzekering kent een vaste basispremie. Afhankelijk van de regio waar je woont, geldt een korting of een toeslag op deze premie. Als je preventieve maatregelen treft, kun je in aanmerking komen voor preventiekorting. Deze kan oplopen tot maar liefst 20%. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van het gekozen eigen risico. Bereken nu je premie.

Waarom moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Een woning is voor veel mensen een kostbaar bezit. Met de ANWB Opstalverzekering heeft u een complete dekking voor uw huis. Maar ook uw tuin, garage en alles wat vast zit aan uw woning, is meeverzekerd. 

Moet ik nog een aparte glasverzekering afsluiten?

Glas is standaard meeverzekerd op de opstalverzekering.

&nbsp

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.