reisverzekering

Uw voordelen

  • Extra korting ANWB leden
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Kinderen tot 5 jaar gratis

Reisverzekering

Aantal personen

Aantal vakantiedagen per jaar

Uw bestemming

Reist u wel eens buiten Europa?

Tijdelijk  10% korting

Reisverzekering

Waar u ook bent, we vinden voor alles een oplossing

Op vakantie kan er altijd iets gebeuren. Met de ANWB Reisverzekering bent u verzekerd van hulp die nét een stap verder gaat.

Doorlopend of kortlopend

U kunt kiezen voor een doorlopende of kortlopende reisverzekering. Een doorlopende is in de meeste gevallen voordeliger. Welke reisverzekering past het beste bij uw situatie? Bereken direct het verschil.

Tijdelijk 10% korting op een doorlopende reisverzekering

Sluit nú een doorlopende reisverzekering en ontvang het eerste jaar 10% korting op uw premie. Bovendien maakt u kans op een GoPro camera t.w.v. € 249. We verloten er vijf. Bekijk de actievoorwaarden.

Kies doorlopend

ANWB Reisverzekering

8.1

is beoordeeld met een

8.1 van10

(Gebaseerd op 8966 reviews)

Meer over deze beoordeling
koffer-icoon.png

Reisverzekering
Doorlopend

Tijdelijk  10% korting

Met een Doorlopende Reisverzekering bent u het hele jaar verzekerd. Ook tijdens een spontaan weekendje weg of stedentrip. Tijdelijk 10% korting.  

Meer informatieBereken uw premie

koffer-icoon.png

Reisverzekering
Kortlopend

Met de kortlopende verzekering bent u verzekerd van hulp voor één vakantie. Gaat u vaker dan 1 keer  per jaar op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger.

Meer informatieBereken uw premie

Belangrijkste redenen om reisverzekering te nemen

1. Hulp en advies in het buitenland

ANWB Alarmcentrale staat dag en nacht voor u klaar. Zij helpen u bijv. met het regelen van vervoer, het verzorgen van medische begeleiding en geven advies over wat u het beste in uw situatie kunt doen.

2. Bagage verzekeren

U heeft vaak meer van waarde bij u dan u denkt. Denk bijvoorbeeld aan uw tablet, camera of sportuitrusting. U bepaalt zelf of u uw bagage meeverzekert.

3. Medische kosten verzekeren

Bekijk hoe u bent verzekerd bij uw zorgverzekeraar voor medische kosten in het buitenland. Deze worden namelijk niet altijd (volledig) vergoed. Lees meer

Wat is verzekerd?

Basisdekking reisverzekering

De ANWB Reisverzekering is een basisdekking, waarmee u kunt rekenen op de hulpverlening via de ANWB Alarmcentrale als er onverwacht wat gebeurt. Denk hierbij aan het regelen van noodzakelijke medische hulpverlening, het geven van adviezen. Maar ook een vergoeding van onvoorziene kosten als de extra reis- en verblijfskosten in het buitenland als u of uw reisgezelschap onverwacht in het ziekenhuis moet blijven.

Aanvullende dekkingen

Deze basisdekking kunt u uitbreiden met aanvullende dekkingen. Denk aan de dekking bagage, uw hobby- / sportuitrusting, medische kosten, rechtsbijstand of ongevallendekking. 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Wat is het verschil tussen een kortlopende en een doorlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit u af voor de duur van één vakantie. Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. Al uw vakanties en weekendjes weg zijn verzekerd. U heeft daar dus geen omkijken meer naar. Gaat u vaker per jaar of lang op vakantie, dan is een doorlopende vaak voordeliger. Weten welke verzekering voor u het meest voordelig is? Bereken direct welke reisverzekering in uw situatie goedkoper is.

Bereken het verschil

Reisverzekering uitgelicht

Overlijdt een goede vriend(in) óf familielid in de 3e graad tijdens uw reis? Dan worden uw kosten van de terugreis naar Nederland vergoed. Uw doorlopende annuleringsverzekering vergoedt uw annuleringskosten.

Dekkingen

Langer dan 2 maanden op reis voor stage, studie of werk? Ook dan biedt de ANWB oplossingen.
Sluit dan de Global Traveler verzekering af.

Lang op reis verzekering
Alarmcentrale-autoverzekering.jpg

Hulp van de ANWB Alarmcentrale

Ga op vakantie met de jarenlange ervaring van de ANWB Alarmcentrale. De hulpverleners van de vertrouwde ANWB Alarmcentrale zitten dag en nacht voor u klaar. Altijd bereikbaar.

 

Gaat u op vakantie dan is het verstandig te kijken hoe u voor zorgkosten in het buitenland verzekerd bent. Medische kosten worden in het buitenland namelijk niet altijd (volledig) vergoed door uw zorgverzekeraar.

Medische kosten

De annuleringsverzekering dekt de reissom als u uw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. U kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op uw reisverzekering.

Annuleringsverzekering