Aantal personen

Aantal dagen

incl ledenkorting

Doorlopende Reisverzekering

0,00 per jaar
Prijs is exclusief aanvullende dekkingen

Kortlopende Reisverzekering

0,00 voor 0 dagen
Prijs is exclusief aanvullende dekkingen

Wat veroorzaakt het grote prijsverschil tussen en ?

Ja, ik begrijp het

Reisverzekering

Altijd verzekerd van de beste hulp op reis

Je kunt kiezen uit een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Ga je meerdere keren per jaar met vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Deze is tevens Beste uit de test Consumentenbond.

Tijdelijk tot 17,5% korting op de doorlopende reisverzekering

De ANWB Doorlopende Reisverzekering is nu extra voordelig voor ANWB-leden. Sluit nú af en profiteer het eerste jaar van korting op je premie. Hoe langer je lid bent, hoe hoger je korting. Tot wel 17,5%.
Let op: het aanbod geldt alleen nog als u vóór 1 september een ANWB Doorlopende Reisverzekering afsluit.

ANWB kaartkleuren

Nog geen lid?

Word nu gratis lid en profiteer direct van 7,5% korting op de doorlopende reisverzekering. Je kunt heel eenvoudig tijdens het afsluiten van de verzekering aangeven dat je hier gebruik van wilt maken.

Bekijk de actievoorwaarden


Vragen?

ANWB Reisverzekering

8.1

is beoordeeld met een

8.1 van10

(Gebaseerd op 8966 reviews)

Meer over deze beoordeling
koffer-icoon.png

Reisverzekering
Doorlopend

Tot  17,5% korting

Het hele jaar verzekerd op reis. Ontvang nu het eerste jaar tot 17,5% korting. Deze is tevens Beste uit de test Consumentenbond.    

Meer informatieBereken je premie

koffer-icoon.png

Reisverzekering
Kortlopend

Verzekerd van hulp voor één vakantie. Je kiest zelf je aanvullende dekkingen.

Meer informatieBereken je premie

3 belangrijkste redenen om reisverzekering te nemen

Alarmcentrale-autoverzekering.jpg

1. Hulp en advies in het buitenland

ANWB Alarmcentrale staat dag en nacht voor u klaar. Zij helpen u bijv. met het regelen van vervoer, het verzorgen van medische begeleiding en geven advies over wat u het beste in uw situatie kunt doen.

 

medisch-kosten1.jpg

2. Medische kosten verzekeren

Bekijk hoe je bent verzekerd bij je zorgverzekeraar voor medische kosten in het buitenland. Deze worden namelijk niet altijd (volledig) vergoed.

bagage-verzekeren.jpg

3. Bagage verzekeren

Je hebt vaak meer van waarde bij je dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan je tablet, camera of sportuitrusting. Je bepaalt zelf of je je bagage meeverzekert.

Reisverzekering uitgelicht

Overlijdt een goede vriend(in) óf familielid in de 3e graad tijdens je reis? Dan worden je kosten van de terugreis naar Nederland vergoed. Je doorlopende annuleringsverzekering vergoedt je annuleringskosten.

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je je reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kan deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

Langer dan 2 maanden op reis voor stage, studie of werk? Ook dan biedt de ANWB oplossingen.
Sluit dan de Global Traveler verzekering af.

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

Wat is verzekerd in de basisdekking van mijn ANWB Reisverzekering?

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Waarvoor kan ik mij aanvullend verzekeren?

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Wat is het verschil tussen een Doorlopende en Kortlopende Reisverzekering?

Een Kortlopende Reisverzekering sluit je af voor de duur van een vakantie. Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ook voor weekendjes weg en voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling. Je bent verzekerd als je maximaal 60 dagen aaneengesloten naar het buitenland gaat. Lees meer over de Doorlopende Reisverzekering en de Kortlopende Reisverzekering.

Waarvoor is de dekking medische kosten bij mijn ANWB Reisverzekering?

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Vaak wordt voor de vergoeding van de kosten het Nederlands prijspeil aangehouden. Zijn de medische kosten in het buitenland hoger dan het Nederlands prijspeil? Dan kun je met deze dekking medische kosten een beroep doen op jouw reisverzekering. Lees meer over de medische kosten en de zorgverzekering.

Ik verblijf langere tijd in het buitenland. Welke reisverzekering heb ik nodig?

Als je gaat werken of stage lopen in het buitenland, en het betreft onbetaald administratief werk voor een periode van maximaal 60 dagen, dan kunt je je verzekeren met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Ga je langer dan 60 dagen op reis? Dan heb je een andere verzekering nodig: de OOM verzekering. Lees meer over de lang op reis verzekering

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten doe je binnen enkele minuten. Je kunt kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Kies de reisverzekering die het beste bij jou of jouw gezin past. Wij bieden een basisverzekering die je kunt uitbreiden met de aanvullende dekkingen zoals bijvoorbeeld werelddekking, bagage of medische kosten.

Dekking doorlopende reisverzekeringBereken uw premie

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.