bootverzekering-ANWB.jpg

Bootverzekering

  • ANWB Pechhulp mogelijk
  • 3 jaar aanschafwaardegarantie
  • Geen eigen risico voor boten tot €50.000,-
No-claim
korting tot  40%

Bootverzekering

Met de ANWB Bootverzekering bent u bijzonder voordelig uit. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger uw korting. Uw no-claim korting kan oplopen tot wel 40%. En als er wat gebeurt, kunt u altijd op ons rekenen.

Kies uw verzekering

U kiest zelf welke bootverzekering het beste bij u past. Wilt u zich alleen verzekeren voor schade die u toebrengt aan een ander? Dan is er de WA-dekking. Wilt u ook (een aantal) schades aan uw boot verzekeren? Dan kiest voor de Basis Casco- of Uitgebreid Cascoverzekering. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor ANWB Pechhulp, Ongevallendekking voor opvarenden en Rechtsbijstand.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wilt u de ANWB Bootverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in 5 eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in uw mail. U heeft na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kunt u bij de ANWB rekenen op uitstekende service.
Bereken uw premie

Vragen?

ANWB Bootverzekering

7.8

De ANWB Bootverzekering is gemiddeld beoordeeld met een 7,8.

7.8 van10

(Gebaseerd op 5 reviews)

Meer over deze beoordeling

Uw boot goed verzekerd

WaterKampioen_Lid_Worden.jpg

Abonnement Waterkampioen

De Waterkampioen is het toonaangevende watersportblad in Nederland, voor zeilers en motorbootvaarders. Sluit een abonnement voor uzelf of doe het cadeau!

Meer informatie
Bootverzekering_vergelijken.jpg

Bootverzekering vergelijken

Bootverzekering vergelijken? Vergelijk zelf de ANWB Bootverzekering met andere bootverzekeringen op prijs en voorwaarden.

bootverzekering_dekking.jpg

Dekking

Met de bootverzekering van de ANWB heeft u altijd de juiste dekking. De ANWB Bootverzekering biedt de keuze uit drie dekkingen: WA, Basis Casco en Uitgebreid Casco.

Bootverzekering_voorwaarden.jpg

Voorwaarden bootverzekering

Het gemak van de ANWB Bootverzekering ziet u terug in de polisvoorwaarden. U leest er onder meer welke gebeurtenissen en zaken verzekerd zijn.

Voorwaarden

Top 5 veelgestelde vragen bootverzekering

Is de boot ook verzekerd wanneer mijn kind van 12 jaar met de boot vaart?

Iedereen vanaf 12 jaar mag met een open boot van maximaal 7 meter lengte varen. De boot mag vol gas niet harder dan 13 kilometer per uur varen. Dat is bijvoorbeeld een rubberboot met maximaal 3 pk. Voor een open motorboot, die harder dan 13 kilometer per uur kan varen, maar niet harder dan 20 kilometer per uur is de minimum leeftijd 16 jaar. Wanneer de boot harder gaat dan 20 kilometer per uur dan is de minimumleeftijd 18 jaar en moet de bestuurder in het bezit te zijn van een geldig vaarbewijs. Wanneer uw kind volgens de hierboven beschreven richtlijnen de boot niet mag besturen, is er geen dekking. Uw boot is dan niet verzekerd.

Kan ik mijn boot in Amsterdam verzekeren?

Ja, dat kan. Wil je jouw boot in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Den Haag verzekeren? De ANWB Bootverzekering kan in deze steden jouw vaartuig alleen voor diefstal, brand, vandalisme etc. verzekeren als dit in een bewaakte jachthaven ligt.

Aan welke voorwaarden moet de stalling van mijn boot voldoen?

De stalling van jouw vaartuig moet een afgesloten terrein zijn. Daarnaast moet er sprake zijn van permanent toezicht (eigenaar woont op hetzelfde terrein). Lees hier meer over de voorwaarden Bootverzekering.

Ik wil graag het vaargebied Europa verzekeren, kan dit?

Bij de ANWB Bootverzekering heb je de keuze uit 3 dekkingsgebieden:

Nederland Basis

De boot is verzekerd voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren met uitzondering van de kustwateren, Waddenzee, Dollard, Eems, Westerschelde, IJsselmeer, Markermeer, de gemeenten Saba, Bonaire, en Sint Eustacius (Statia).

Nederland Uitgebreid

De boot is verzekerd voor de vaart en het verblijf op alle Nederlandse binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van Nederland met uitzondering van de gemeenten Saba, Bonaire, en Sint Eustacius (Statia).

Europese binnenwateren

De verzekering is van kracht voor de vaart en het verblijf op alle Europese binnenwateren en op zee tot 20 zeemijlen uit de kust van het vaste land, exclusief Zwarte Zee.

Ik woon permanent op mijn boot. Kan ik dit ook verzekeren?

Helaas is het niet meer mogelijk om dit te verzekeren.

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.