scooter-vespa-stel-subhome.jpg

Bromfietsverzekering

  • Tot 75% no-claim korting
  • Gratis 1 jaar aanschafwaardegarantie
  • Ook 2de hands brommers verzekerd

Bereken uw premie

No-claim
korting tot  75%

Bromfietsverzekering

Uw bromfiets of brommer goed en voordelig verzekerd

Denkt u na over de aanschaf van een bromfiets? Of heeft u een andere brommer op het oog? Vergeet dan niet om na te denken over uw brommerverzekering. Bij ANWB kunt u nieuwe en gebruikte bromfietsen verzekeren. Met de ANWB Bromfietsverzekering gaat u altijd goed en voordelig verzekerd de weg op.

Keuze uit diverse dekkingen

Bij de ANWB kunt u uw bromfiets verzekeren en kiezen uit vier verschillende basisdekkingen. Zodra de brommer op uw naam staat dan bent u wettelijk verplicht om deze te verzekeren voor schades die u aan anderen toebrengt. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering. Daarnaast heeft ANWB de dekking Diefstal bromfiets en de dekking Aanrijding.

Bent u op zoek naar meer zekerheid? U kunt uw brommerverzekering compleet maken met aanvullende dekkingen, naast bovenstaande basisdekkingen. Dit kan door u te verzekeren voor verhaalsrechtsbijstand, ongevallen voor opzittenden of aanschafwaardegarantie.

Online uw bromfietsverzekering afsluiten binnen 5 minuten

Wilt u de ANWB Bromfietsverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in 5 eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in uw mail. U heeft na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kunt u bij de ANWB rekenen op uitstekende service.
Bereken uw premie

Vragen?

ANWB Bromfietsverzekering

7.6

is beoordeeld met

7.6 van10

(Gebaseerd op 133 reviews)

Meer over deze beoordeling

Uw bromfiets of brommer goed verzekerd

Kampeerdagen 2012 224.jpg

Pechhulp voor je bromfiets

De ANWB biedt ook hulp voor je bromfiets, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Met Wegenwacht pechhulp bromfiets kun je rekenen op hulp bij pech. Een geruststellende gedachte.

Pechhulp bromfiets

ANWB Verzekeren Bromfiets 006 set.jpg

Aanschafwaardegarantie

Bij diefstal en totaal verlies in het eerste levensjaar van je bromfiets, wordt je aankoopbedrag volledig vergoed indien je kiest voor de Diefstal en/of Aanrijding dekking.

Bromfietsverzekering 062.jpg

Dekkingen

Bij de ANWB heb je een complete verzekering voor jouw scooter of bromfiets. Met de aanvullende dekking 'Aanrijding' zijn je helm en kleding ook meeverzekerd.

Fietsverkeer 004.jpg

Voorwaarden

Het gemak van de ANWB Bromfietsverzekering zie je terug in de polisvoorwaarden. Je kunt bijvoorbeeld elke dag de verzekering beëindigen, zo zit je niet gelijk vast aan een jaarcontract.

Voorwaarden

Top 5 veelgestelde vragen bromfietsverzekering

Mijn zoon/dochter rijdt (ook) op mijn bromfiets. Hoe moet ik de bromfiets verzekeren?

Dat hangt ervan af hoe oud uw zoon/dochter is. Is uw zoon/dochter jonger dan 25? Dan moet u hem of haar altijd opgeven als hoofdbestuurder. Ook als hij/zij slechts incidenteel op uw bromfiets rijdt. Is uw zoon/dochter ouder dan 25, dan hangt het er vanaf wie het meeste op de bromfiets rijdt. Rijdt u zelf het meeste op de bromfiets? Dan vult u uw eigen gegevens in bij hoofdbestuurder. Rijdt uw zoon/dochter het meest op de bromfiets? Dan geeft u hem/haar op als hoofdbestuurder. Let op: heeft u uw zoon/dochter jonger dan 25 jaar niet opgegeven als hoofdbestuurder? Dan kan het grote gevolgen hebben bij schade. Wij kunnen er dan voor de kiezen om de schade niet of slechts gedeeltelijk te vergoeden als deze is veroorzaakt door de jonge bestuurder. Bekijk hier de voorwaarden.

Ik heb diefstal meeverzekerd op mijn bromfietsverzekering. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om voor vergoeding in aanmerking te komen?

Om diefstalschade vergoed te krijgen moet uw bromfiets op slot staan met een ART categorie 3 of hoger slot. Bij diefstal vragen wij u ook om de sleutels van het slot op te sturen, waarbij 1 sleutel gebruikssporen moet vertonen. Verder verwachten wij van u dat u zorgvuldig met uw spullen omgaat. Lees meer over de dekking diefstal.

 

Hoe lang zijn mijn schadevrije jaren geldig van de bromfietsverzekering

Schadevrije jaren van bromfietsverzekering zijn na beëindiging van de verzekering 36 maanden geldig.

 

Is mijn helm ook verzekerd?

ja, uw helm is tot een maximum van 350 euro verzekerd.

Hoe krijg ik een groene kaart?

Een groene kaart sturen wij onze verzekerden niet meer standaard toe, vanwege aangepaste wet- en regelgeving.

Groene kaart niet meer verplicht, m.u.v. België
Een groene kaart is voor uw bromfiets niet meer verplicht in de EU, Kroatië, Liechtenstein, IJsland, Noorwegen, Andorra en Zwitserland. U krijgt om deze reden dan ook niet standaard meer een groene kaart opgestuurd. België vormt een uitzondering, daar is de groene kaart nog wel verplicht.

Toch een groene kaart aanvragen?
Wilt u toch een groene kaart ontvangen, bijvoorbeeld omdat u naar Belgie wilt rijden? Neem dan contact met ons op via 088 - 269 2222.  
U ontvangt dan alsnog een groene kaart voor uw bromfiets van ons.

Korting op uw verzekering

Wanneer u meerdere verzekeringen bij de ANWB heeft afgesloten, dan profiteert u van onze aantrekkelijke pakketkorting. Hierbij bent u goed en voordelig verzekerd.

Over ANWB Verzekeren

ANWB Verzekeren, onderdeel van de ANWB, gaat een stap verder in hulpverlening, ook met verzekeren. Geen standaard verzekeraar, maar degene die u echt helpt als u schade heeft, ook ter plekke. Met onze praktische oplossingen kunt u zo snel mogelijk weer door: op de weg, het water, in uw huis of tijdens uw vakantie.