Kampioen

Kampioen

Avonturier of stadsbezoeker, fietsfanaat of autofreak...de ANWB Kampioen overvalt je met de leukste ideeën en tips. Klik hier onder door naar de laatste reportages uit de Kampioen, of zoek op onderwerp onder 'Gezien in de Kampioen'.

Nu op kampioen.nl

alt text

Test overschoenen

Eerlijk is eerlijk: overschoenen voor op de fiets zijn niet bepaald sexy. Maar heb je er wat aan in een stortbui? De Kampioen test acht paar overschoenen in de praktijk.

alt text

Reizen uit Kampioen 10/ 11

We maken een winterstop in Fins Lapland, bezoeken Paaseiland en maken een muzikale roadtrip door de USA.  

alt text

Toekomstige klassiekers

Of je ervan houdt of niet: er is in Nederland veel ruimte voor moderne, uitzonderlijke en gewaagde architectuur. Deze 12 futuristische gebouwen zullen op een dag tot ons cultureel erfgoed behoren.

alt text

Foto's uploaden

Upload een foto van de maand voor de rubriek post of een perfect getimede foto voor onze fotowedstrijd.

alt text

Appen in het verkeer

We weten dat het levensgevaarlijk is, maar we kunnen het niet laten: appen en bellen achter het stuur. Onze verslaggever Rinke Verkerk patrouilleerde een dag op zoek naar ‘appers’ en bellers. Ze hoefde niet lang te zoeken…

alt text

Hoe werkt... de stekkerdoos

Het aansluitpunt voor aanhangwagenverlichting noemen we de trekhaakdoos. Je vindt hem naast de trekhaak. In de trekhaakdoos zitten elektrische contacten die ervoor zorgen dat onder andere de verlichting van de aanhangwagen, caravan of fietsendrager werkt.

alt text

Den Haag met kids

Treed in de voetsporen van Willem-Alexander en Mark Rutte op het Binnenhof, ga trampolinespringen in een kerk en stap in een reuzenrad boven zee! Den Haag is vet! We geven tien tips die je niet mag missen.

alt text

Interview Frits van Bruggen en Felix Cohen

De verkeersveiligheid in Nederland neemt af. Het aantal verkeersdoden steeg van 570 in 2014 naar 621 in 2015. De ANWB en Veilig Verkeer Nederland (VVN) willen, samen met andere organisaties, deze aantallen omlaag brengen. Een gesprek met Frits van Bruggen, hoofddirecteur ANWB, en Felix Cohen, directeur VVN.

Digitaal archief

Digitaal archief

De Kampioen heeft een groot deel van het archief via Google Books digitaal toegankelijk gemaakt.