Onderweg - Verkeer, Routeplanner, Tanken en Parkeren app

ANWB Onderweg brengt je in 1 app alles wat je onderweg nodig hebt: verkeersinformatie (files, flitsers en werkzaamheden), routeplannen, openbaar vervoer reisinformatie, Samenrijden, benzineprijzen (ook LPG en CNG), laadpalen, parkeertarieven in 150+ gemeentes op straat en in parkeergarages, parkeergeld betalen in 125 steden met de parkeer-betaaldienst ANWB Parkeren*, de Wegenwacht en hulp bij schade.

Maak kennis met de meest complete app voor mobiliteit van Nederland. De ANWB gebruikt voor deze app informatie van ANWB Verkeersinformatie, TomTom, 9292, DirectLease, Prettig Parkeren, Yellowbrick en ANWB Ledenvoordeel. *Alleen registratie voor ANWB Parkeren is exclusief voor ANWB leden. Alle andere functies zijn openbaar en gratis voor iedereen. Dat is service van de ANWB.

Download gratis

De app is gratis te downloaden voor Android, Windows en iOS.Technische vereisten: Android 2.3.3 en hoger of Windows Phone 8 en hoger en iOS 7 en hoger.

"We hebben in diverse steden zowel ondergronds als op straat geparkeerd met de app ANWB Onderweg. In alle gevallen werkte hij probleemloos" (Consumentengids; juli/augustus 2013)

Functionaliteiten van deze app (iPhone en Android)

 • Verkeersinformatie app incl. ANWB File Alert

  Overzicht van het verkeer: files (alle wegen), flitsers (snelwegen) en werkzaamheden inclusief de ANWB verkeersverwachting. Het is het ook mogelijk de files, flitsers, werkzaamheden en tweets van @ANWBverkeer per wegnummer te bekijken. Tenslotte is het ook mogelijk het laatste audiobericht te luisteren van ANWB Verkeer. U kunt nu ook uw persoonlijke routes en alternatieve routes aanmaken met uw ANWB account. Met de ANWB File Alert krijgt u een gratis pushbericht als er vertraging is op uw vaste routes.
 • Parkeren en parkeeradvies app

  Bekijk de parkeermogelijkheden bekijken in ANWB Onderweg: aan de hand van kleuren laat ANWB zien welke parkeertarieven gelden op straat. Van parkeergarages en parkeerterreinen ziet u de tarieven en openingstijden. De functie Parkeeradvies geeft ook suggesties om goedkoper te parkeren. Vaak is even verderop parkeren goedkoper. Selecteer "parkeer" om uw parkeergeld te betalen met ANWB Parkeren (zie voor meer informatie). Voortaan kunt u betrouwbaar en gemakkelijk uw parkeergeld op straat betalen met de ANWB Onderweg app in 125 steden. Bij ANWB Parkeren betalen ANWB leden geen registratie- of abonnementskosten en betaalt u alleen lage transactiekosten. U betaalt uw parkeergeld achteraf en alleen voor de tijd dat u echt heeft geparkeerd. Kijk voor de voordelige tarieven en gratis registratie op de parkeren pagina.
 • Auto/OV (Routeplanner) app

  U kunt met deze multimodale routeplanner de snelste route met auto en openbaar vervoer met elkaar vergelijken inclusief parkeerkosten en OV kosten.
 • Goedkoper tanken en oplaadpalen

  Hier kun je tankmogelijkheden (benzine/LPG/CNG) bekijken in ANWB Onderweg. Druk op Tanken en je krijgt de benzineprijzen en het tankstationadres. Heb je een tankstation gevonden met ‘Ledenvoordeel’? Tank dan daar uw benzine en spaar voor korting op vertoon van je lidmaatschapspas! Nu ook laadpalen voor elektrisch laden voor elektrisch rijders!
 • Wegenwacht app

  ANWB Onderweg biedt je de Wegenwacht (inclusief handige doorgifte van je huidige locatie).
 • Hulp bij schade app

  ANWB Onderweg biedt je tips en handige telefoonnummers als je in problemen komt.
 •  

  Functionaliteiten van deze app (Windows Phone)

  Files, flitsers en wegwerkzaamheden checken, parkeergeld betalen met ANWB Parkeren of de Wegenwacht bellen bij pech. Allemaal in een app! ANWB Onderweg – Verkeer & Parkeren bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Overzicht alle files en wegwerkzaamheden in Nederland op snelwegen en N wegen in samenwerking met TomTom 

 • Parkeerkaart met zones en parkeerlocaties. Bij Qpark garages ook aantal beschikbare plaatsen.
 • Overzicht van flitsers op snelwegen in samenwerking met Flitsmeister

 • Oorzaken van vertraging van @ANWBverkeer bij de files

 • Wegenwacht bellen of lid worden

 • Mobiel parkeren via ANWB Parkeren in samenwerking met Yellowbrick

   

   Er volgen binnenkort updates voor deze Windows Phone app parkeren: - Routes opslaan - ANWB File Alert

  Volg de ANWB Onderweg app op social media via Twitter en Facebook.
  Bezoek de veelgestelde vragen pagina van de Onderweg (inclusief oplossingen voor problemen)

 • Video: ANWB Onderweg - uitleg mobiel parkeren met ANWB Parkeren (2015)

  Omschrijving:

  ANWB Onderweg brengt je in 1 app alles wat je onderweg nodig hebt: verkeersinformatie (files, flitsers en werkzaamheden), routes, auto/OV planner, samenrijden, benzineprijzen (ook LPG en CNG), laadpalen, parkeertarieven in 150+ gemeentes op straat en in parkeergarages, parkeergeld betalen in 128 steden met de parkeer-betaaldienst ANWB Parkeren*, de Wegenwacht en hulp bij schade. Maak kennis met de meest complete app voor mobiliteit van Nederland. Downloaden? http://bit.lyanwbonderwegapp