Wegwerkzaamheden België

21-10-2016

Dit is een overzicht van de belangrijkste (aangekondigde) werkzaamheden in België.

Werkzaamheden met kans op file:

R1 Ring Antwerpen richting Breda tussen Kennedytunnel en Deurne, 's nachts. Tot 31 oktober.

E17 Antwerpen - Lille bij Moeskroen, in beide richtingen. Tot half november.

E25 Maastricht - Luik bij Argenteau in beide richtingen (bij Luik). Tot 31 oktober.

E40 Brussel - Aken (D), in beide richtingen op de brug over de Maas bij Luik (Cheratte). Tot eind 2016. Zie hieronder ook apart bericht over werkzaamheden bij Luik.

E42 in beide richtingen bij Doornik (E403). Tot december 2016.

E313 Antwerpen - Hasselt, in beide richtingen bij Herentals. Tot november 2016.

 

Auto’s met caravan omrijden bij Luik

Op de E40 bij Luik zijn uitgebreide werkzaamheden aan het viaduct over de Maas. Tot eind 2016 is de rijbaan op het viaduct in beide richtingen versmald. Dat levert dagelijks vertraging op. Het is verstandig om de E40 voorlopig te mijden. Bijzonder smal is de invoegstrook bij knooppunt Cheratte voor verkeer vanuit Maastricht naar Luxemburg. Deze mag dan ook alleen worden gebruikt door personenauto’s zónder aanhanger of caravan. Al het overige verkeer (campers, bussen, vrachtwagens en auto’s met caravan) moet omrijden door bij het knp. Cheratte de borden Aken te volgen. Bij de afrit naar het Shell tankstation (Aire de Tignée, afrit 36-bis) kan worden gekeerd en komt men via de E40 richting Brussel alsnog op het viaduct en de ringweg van Luik. De omleiding staat aangegeven met oranje borden met de tekst “déviation”. De ANWB raadt daarom aan om indien mogelijk een andere route te kiezen. De werkzaamheden duren nog tot eind 2016.

Kaartje omleiding bij Luik (klik hier voor een vergroting)

alt text

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging door wegwerkzaamheden is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp.

Zie ook:

Verkeersinfo België

Bron: ANWB Verkeersinformatie