Wegwerkzaamheden België

28-08-2016

Dit is een overzicht van de belangrijkste (aangekondigde) werkzaamheden in België.

Verkeersbelemmerende werkzaamheden

R0 Ring Brussel in beide richtingen bij afrit Anderlecht-Industrie. Tot 4 september.

E17 Antwerpen <-> Lille bij Moeskroen. Tot eind september.

E40 Oostende <-> Brussel, bij Aalter. Tot medio 2018.
E40 Brussel <-> Aken (D), op de brug over de Maas bij Luik (Cheratte). Tot eind 2016. Zie hieronder ook apart bericht over werkzaamheden bij Luik.

E42 in beide richtingen (E403) bij Doornik. Tot december 2016.

E313 Antwerpen <-> Hasselt, in beide richtingen bij Herentals. Tot november 2016. 

Flinke vertraging verwacht tussen Breda en Antwerpen

E19 Breda - Antwerpen

Tussen Antwerpen en Breda wordt tussen Sint-Job-in-'t-Goor en Brecht tot donderdag 1 september in beide richtingen aan de weg gewerkt. Overdag zijn er op doordeweekse dagen in beide richtingen twee versmalde rijstroken beschikbaar. ’s Nachts (van 21.00 uur tot 06.00 uur) en elk weekend (van vrijdag 21.00 uur tot maandag 06.00 uur) is er richting Breda maar één rijstrook open. Omrijden kan via de A12 Antwerpen - Bergen op Zoom.

Auto’s met caravan omrijden bij Luik

Vakantiegangers die via Luik afzakken naar het zuiden krijgen te maken met omleidingen. Op de E40 bij Luik zijn uitgebreide werkzaamheden aan het viaduct over de Maas. Tot eind 2016 is de rijbaan op het viaduct in beide richtingen versmald. Bijzonder smal is de invoegstrook bij knooppunt Cheratte voor verkeer vanuit Maastricht naar Luxemburg. Die invoegstrook mag dan ook alleen worden gebruikt door personenauto’s zónder aanhanger. Al het overige verkeer moet omrijden door eerst de E40 richting Aken te volgen. Dit geldt dus voor campers, bussen, vrachtwagens en auto’s met caravan (bekijk het kaartje hieronder).
Bij de afrit naar het Shell tankstation (Aire de Tignée, afrit 36-bis) kan er worden gekeerd en kom je via de E40 richting Brussel alsnog op het viaduct en de ringweg van Luik. De omleiding staat aangegeven met oranje borden met de tekst “déviation”. De werkzaamheden aan het viaduct leveren dagelijks files op. De ANWB raadt daarom aan om, indien mogelijk, een andere route te kiezen.

Richting Nederland verwacht de ANWB niet zo veel problemen. Daar is omrijden voor auto's met caravan niet nodig.

Kaartje omleiding bij Luik (klik hier voor een vergroting)

alt text

Stefania- én Montgomerytunnel in Brussel dicht

In Brussel zijn de Stefania- (onder de Louizalaan) en de Montgomerytunnel (onder het Montgomeryplein) dicht door achterstallig onderhoud. De Montgomerytunnel gaat in november weer open en de Stefaniatunnel pas in mei 2017. Door de sluiting moet het verkeer bovengronds omrijden en dat zorgt geregeld voor opstoppingen. De komende tien jaar worden alle andere Brusselse stadstunnels ook gerenoveerd.

Voorkom vertraging

Stilstaan en vertraging door wegwerkzaamheden is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp.

Zie ook:

Verkeersinfo België

Bron: ANWB Verkeersinformatie