ANWB Camping app

Kamperen wordt nog leuker met de vernieuwde app ANWB Camping. De beste camping voor uw situatie kunt u makkelijk vinden dankzij het uitgekiende zoeksysteem.

De app bevat bijna 8.000 campings verdeeld over 26 landen. De app geeft gratis toegang tot Nederland België en Luxemburg de overige landen kunnen vanaf € 0,99 worden aangekocht. U kunt tevens landen ontgrendelen met de gratis code uit de campinggidsen. Daarnaast kan de app offline worden gebruikt zodat u geen internet verbinding nodig heeft. Nadat een camping is gevonden is een routebeschrijving beschikbaar. Campings die korting geven op vertoon van een Camping Key Europe kaart zijn gratis te gebruiken voor CKE abonnees.

De uitgebreide database zorgt ervoor dat de kampeerder op veel criteria kan zoeken. Luxe, eenvoud, charme, aantal plaatsen, zwembad, tennisbaan, zijn honden wel of niet welkom? Favoriete campings zijn eenvoudig te delen via Facebook of Twitter. 

Download nu de app

De app is te gebruiken voor Android en iOS.

 

Veelgestelde vragen ANWB Camping app

App downloaden

De app ANWB Camping is voor Apple en Android gratis te downloaden in de appstores. Wanneer u de app download installeert u een app van circa 123 MB  op uw apparaat.

Wanneer de app succesvol op uw apparaat is geïnstalleerd ziet u na een introductiescherm een kaart met alle landen van Europa.  

De landen Nederland België en Luxemburg zijn gratis beschikbaar in de app, de bijbehorende bolletjes zijn groen gekleurd. Op andere landen (of landengroepen) van Europa kan een abonnement voor 12 maanden worden genomen.

Abonnement en account

Nadat de app is gedownload kunt u andere landen van Europa aanschaffen. U gaat naar het menu (knop linksboven met de 3 horizontale strepen). In het menu 4e knop vindt u de keuze ontgrendelen of kopen. Hier kunt u een gewenst land aanschaffen of gebruik maken van uw promotiecode of uw CKE abonneenummer (zie hiervoor punt III promotiecode).

Apple: Hierna maakt de app verbinding met ITunes. Via uw Apple account wordt de aankoop in orde gemaakt.

Android:  Wanneer u een land aanklikt ziet u de naam van het land/de landen die u heeft aangeklikt, ziet u de prijs, een overzicht van punten wat u koopt, en onderaan de blauwe balk met de opdracht ‘koop volledige versie’.

Bij de eerste aankoop vraagt de app om een account.  Dit account heeft geen enkele relatie met mijnANWB , een ander ANWB account of  uw lidmaatschapsnummer van de ANWB. 

U kunt in het scherm de optie ik ben al geregistreerd aanklikken. Dit is van toepassing als u in het verleden al een kamperen app heeft gebruikt of een account heeft aangemaakt voor de cd-rom die zat bijgesloten bij de papieren campinggidsen. U vult dan uw e-mailadres en wachtwoord in. Indien u wel weet welk email adres u gebruikt heeft maar geen wachtwoord meer weet kunt u die met de knop ‘ik ben mijn wachtwoord vergeten’  aanvragen. Wanneer u de knop gebruikt wordt om uw email adres gevraagd, en naar dat email adres wordt een nieuw wachtwoord verzonden. Gebruik dit wachtwoord (hoofdlettergevoelig) en dan krijgt u het bericht ingelogd U bent nu ingelogd en u kunt op ok drukken om verder te gaan.

U gaat dan naar het betalingssysteem.

Indien u nieuw bent in de kampeerapp dient u een account aan te maken voordat u een aankoop kunt doen.

U vult uw email adres in, u verzint een wachtwoord, daarna dient u het wachtwoord te herhalen en u kunt optioneel voor de keuze kiezen de nieuwsbrief kamperen te ontvangen. Nadat u een account heeft aangemaakt komt u in het betaalscherm en kunt hier met uw visa of mastercard creditcard betalen of met Ideal. U ziet hier ook de referentie van de bestelling, en de totale kostprijs.  Maak hier eventueel een foto van.

Promotie code

In de papieren uitgaven van de ANWB Campinggidsen deel 1, 2 en de gids Kleine Campings zit een gele kortingskaart bijgesloten. Op deze kortingskaart vindt u een promotiecode (een lange code, bestaand uit 20 cijfer of lettercombinaties). Deze code kunt u invoeren in het menu. Ga naar de knop ontgrendelen of kopen, daar ziet u helemaal bovenaan ‘Uw CKE-of Campinggidscode’ met daaronder een invulbalkje. Deze klikt u aan waarna het toetsenbord verschijnt en u de code kunt invoeren.

Android: In sommige toestellen van Android verschijnt er geen invoerbalk. U moet dan op of rond de zin Uw CKE- of Campinggidscode drukken om het invoerscherm te vinden.

CKE; Abonnees van CKE ontvangen ieder jaar een nieuwe pas met daarop het CKE nummer. Dit nummer is 16 cijferig en kan onder bovengenoemde knop ingevoerd worden. (let op geen spaties gebruiken. Een nieuwe CKE is na ongeveer 2 weken geactiveerd en te gebruiken om de app mee te ontgrendelen.

Betaling

Ik heb wel betaald maar er is geen product ontgrendeld.

Android: Ik heb betaald maar geen aankopen gekregen.

Wanneer uw aankoop niet lukt, maar er is wel een betaling gedaan, dan is de verbinding tussen de app en het betalingssysteem onderbroken, mogelijk dat de internet verbinding niet (goed) heeft gewerkt. Stuur een mail naar campingapp@anwb.nl met daarin de vermelding van het email adres waarop de aankoop is gedaan, eventueel met betalingsbewijs. Uw aankoop wordt dan zo snel mogelijk op de app gezet.

Apple: Ik heb aankopen gedaan in de app maar ze zijn niet te zien.

Ga in de app naar het menu (de knop linksboven met de 3 horizontale strepen) In het menu gaat u naar de 4e knop van boven ‘ontgrendelen of kopen’. In deze optie scrolt u helemaal naar beneden en ziet u de optie ‘Herstel aankopen’. Gebruik deze knop, u krijgt hiermee verbinding met iTunes en de aankopen worden (alsnog) op uw toestel gezet.

Aankopen overzetten op een ander toestel (van Apple naar Apple)

Installeer de app op het nieuwe/andere toestel. Ga in het menu naar de knop ontgrendelen of kopen (waar u de aankoop heeft gedaan of de ontgrendeling met de speciale promotiecode). U scrolt naar beneden en bij de knop ‘Herstel aankopen’ kunt u de aangekochte landen op het andere toestel zetten. (overzetten van Apple naar Android is helaas niet mogelijk).

Aankopen overzetten op een ander toestel (van Android naar Android)

Wanneer u een aankoop of ontgrendeling wilt doen, moet u een account aanmaken in de app. Als u aankopen op het ene toestel heeft gedaan en dit op een ander toestel wilt overzetten, dan installeert u de app op het nieuwe toestel. U gaat naar uw account en daar staan uw aankopen geregistreerd en kunt u ze aanvinken. ( overzetten van Android naar Apple is helaas niet mogelijk)

Offline kaarten

Soms bestaat er verwarring over wat offline kaarten zijn. Wanneer de app een internet verbinding heeft maakt deze gebruik van Google Maps, kaarten die via internet worden opgehaald en niet op uw toestel staan.  Offline kaarten moeten via het menu op het toestel worden gedownload. Offline kaarten kunnen per land op uw toestel worden gedownload (en als u de kaart niet meer nodig heft kunt u de kaart ook weer eenvoudig verwijderen).

Apple: Hieronder vindt u een instructie om de kaarten te downloaden, uw toestel mag niet in slaapstand terechtkomen.

1.            Ga op het toestel naar Instellingen > Algemeen > Automatisch slot

2.            Kies de optie Nooit

3.            Start de App ANWB Camping opnieuw op

4.            Zorg dat het toestel verbonden is met het internet (WiFi)

5.            Ga op het toestel naar het menu en klik op Offline kaarten

6.            Klik op het gewenst land

7.            Wacht tot de download van de kaart is voltooid

8.            Nadat de gewenste kaarten gedownload zijn kan het Automatisch slot weer op de gewenste tijd gezet worden.

Nadat u bovenstaande proces hebt voltooid, kunt u controleren of het is gelukt. U sluit de app af (ook in het onderwaterscherm) zet uw toestel in de vliegtuigmodus en start de app weer op. De gedownloade kaart (kaarten) zijn groen.

 

Android: Downloaden van de offline kaart lukt niet.

Voordat u de kaart offline kunt gebruiken dient u het land eerst op uw toestel te installeren.  U dient dan het automatische slot (indien van toepassing) uit te zetten.  

Wanneer de kaart op uw toestel staat en u heeft geen Wi-Fi ontvangst is de kleur van de gedownloade kaart groen.

1.            Zet op uw toestel het automatische slot uit

2.            Start de App ANWB Camping opnieuw op

3.            Zorg dat het toestel verbonden is met het internet (Wi-Fi)

4.            Ga op het toestel naar het menu en klik op Offline kaarten

5.            Klik op het gewenst land. U krijgt de vraag ‘offline kaart downloaden, wilt u de kaart voor offline gebruik nu downloaden?’

6.            Klik op ok en wacht tot de download van de kaart is voltooid (de app geeft percentages aan hoever de kaart is gedownload).

7.            Nadat de gewenste kaart gedownload is ziet u een rood kruisje achter de naam van het land. De kaart staat op het toestel en het Automatisch slot kan weer op de gewenste tijd gezet worden.

Controle: sluit de app (ook in het onderwaterscherm)  zet uw toestel in de vliegtuigmodus en start vervolgens de app. De gedownloade kaart is groen.

Locatie

De locatie die de app opgeeft is altijd de locatie waar u zich bevindt. Het is niet mogelijk een andere locatie op te geven.

De locatie is in het toestel (niet de app) aan of uit te zetten.

Wanneer de locatie uit staat dan krijgt u vreemde afstanden bij de campings. De startlocatie wordt dan van een plek ergens in de stille Zuidzee berekend.

Tablet

De app is ontwikkeld voor de telefoon, hierdoor kan de app soms niet optimaal overkomen op de tablet. In een enkel geval werkt de app niet op de tablet, omdat deze geen gps voorziening heeft.