Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u verwijzingen naar veelgestelde vragen over diverse onderwerpen op anwb.nl.

Algemene vragen

Een adreswijziging kunt u doorgeven via 'Mijn ANWB'. U kunt inloggen met een inlognaam en een wachtwoord. Hiervoor maakt u éénmalig een inlogaccount aan.

Bij een adreswijziging is het niet nodig een nieuwe lidmaatschapspas aan te vragen. Uw oude pas blijft geldig tot het nieuwe lidmaatschapsjaar. Mocht u in het bezit zijn van een ANWB Creditcard, dan geven wij de adreswijziging automatisch voor u door.

Een jaarabonnement op een ANWB tijdschrift kunt u op elk gewenst moment opzeggen met inachtneming van één maand opzegtermijn. Er vindt restitutie plaats van het resterende abonnementsgeld.

Onze abonnementsvoorwaarden stellen dat de facturen aan het begin van de abonnementsperiode betaald moeten worden. Het is niet mogelijk om deelfacturen te verzenden en te verwerken. Als u opzegt aan het begin van de nieuwe periode, dient u dus het jaarbedrag te betalen, waarna de ANWB na verstrijken van de wettelijke opzegmaand het resterende abonnementsgeld terugstort. U ontvangt vanzelfsprekend nog wel de tijdschriften waar u recht op heeft.

Betaalt u deze factuur niet, dan betekent dit dat de ANWB de verzending van de resterende tijdschriften van uw abonnementsperiode stopzet. De verplichting tot het betalen van uw abonnementsperiode blijft echter wel bestaan.

U kunt schriftelijk opzeggen via het Leden Service Center, Postbus 93200, 2509 BA, Den Haag, telefonisch via 088 269 22 22 of via onderstaande link.

> Uw abonnement opzeggen

Het ANWB-lidmaatschap is persoonlijk, is uw naam veranderd dan verzoeken wij u dit schriftelijk aan ons door te geven.
Het overzetten van een lidmaatschap of abonnement op iemand anders is niet mogelijk.

U kunt de wijziging sturen naar:

ANWB Leden Service Center

Postbus 93200

2509 BA DEN HAAG

Europa is op weg naar een gezamenlijke betaalmarkt; Single Euro Payments Area (SEPA). De grootste verandering is dat IBAN als rekeningnummer gebruikt gaat worden.

Nederland is overgegaan op IBAN

IBAN staat voor International Bank Account Number. Het wordt ook voor alle binnenlandse betalingen gebruikt. IBAN bestaat in Nederland uit 18 tekens. Het is uw huidige rekeningnummer vooraf gegaan door de landcode, een controlegetal, letters die uw bank aanduiden en een aanvulling met nullen. Bijvoorbeeld: NL99BANK0123456789

Ook de ANWB is over op IBAN

In 2013 is de ANWB overgestapt op IBAN. U als lid en/of klant van de ANWB hoeft hier zelf niets aan te doen. Als de ANWB uw rekeningnummer kent, is het automatisch omgezet naar IBAN. De bestaande automatische incasso met een machtiging blijft gewoon van kracht, ook hier behoeft u geen actie te ondernemen. Als u online een nieuw IBAN invult, dan doet u dit met hoofdletters maar zonder spaties.

www.overopiban.nl


De tolvignetten voor Oostenrijk en Zwitserland zijn online verkrijgbaar in de ANWB Webwinkel.

Bekijk meer informatie over tolvignetten en prijzen

U kunt de tolvignetten ook in de ANWB-winkels kopen.

Zoek een dichtstbijzijnde ANWB-Winkel

Voor de andere Europese landen met een tolplicht geldt dat u de vignetten bij de grensovergang kunt kopen.

De ANWB kent veel vormen van lidmaatschap. Of het nu met of zonder een Service van de Wegenwacht is, met of zonder voordeel voor partners of jongeren.

U vindt de tarieven bij de verschillende informatiepagina's van de services van de Wegenwacht.

Kijk hier voor de tarieven van Wegenwacht Nederland Service

Op uw jaarfactuur staan uw ANWB-lidmaatschap, abonnementen bij de ANWB en/of Service van de Wegenwacht®. Betaalt u per acceptgiro, dan ontvangt u in de periode tussen 22 november en 10 december uw jaarfactuur met acceptgiro. Betaalt u per automatische incasso, dan wordt op 19 december uw contributie afgeschreven. De bijbehorende factuur kunt u hier inzien.Bekijk uw jaarfactuur

Veelgestelde vragen per categorie

Mijn ANWB

Inloggen met het ANWB Inlogaccount

Phishing, nepmails, nepacties

Wegenwacht

Verzekeringen

Vakantie

ANWB Entreeticket

Ledenbelang

Creditcard

Verkeersinformatie

Routeplanner

ANWB Onderweg app

ANWB voor de Zaak

Webwinkel

Veelgestelde vragen betalingen

IBAN (Sepa)

informatie over facturen

iDeal

machtigingen

Veelgestelde vragen auto

Tanken met korting

Grip- & Sliptrainingen

Winterbanden

ANWB Rijopleiding