Een ANWB Autokeuring is de moeite waard!

Een ANWB Autokeuring is de moeite waard!

  • Onafhankelijke autokeuring en/of APK
  • Betrouwbaar en deskundig oordeel
  • Ook deelkeuring mogelijk
  • Maximale zekerheid

ANWB Autokeuringen

Deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Op het gebied van autokeuringen heeft de ANWB een lange staat van dienst. De ANWB is een onafhankelijke partij, we voeren keuringen uit in jouw belang. Je kunt zeker zijn van een betrouwbaar en deskundig oordeel. Een ANWB-autokeuring geeft je niet alleen heel wat extra zekerheid en houvast, je kunt er bovendien aardig wat geld mee besparen. ANWB-leden hebben natuurlijk een streepje voor en profiteren van flinke kortingen op de diverse keuringen.

Een ANWB Totaalkeuring geeft je maximale zekerheid over de conditie waarin een auto verkeert.


Heb je al een tweedehands auto op het oog? Dan adviseren wij je om vóór de koop een Totaalkeuring te laten uitvoeren. Dit kan je zelf laten doen, maar je kan ook de verkoper er om vragen. Het resultaat van de keuring wordt vastgelegd in een ANWB keuringsrapport.

Bij een ANWB Totaalkeuring wordt de hele auto nagelopen door één van de keurmeesters van de ANWB. Dat betekent dat je zeker bent van een onafhankelijk, deskundig en betrouwbaar kwaliteitsoordeel. De auto wordt grondig geïnspecteerd. De resultaten van de keuring worden niet alleen helder op papier gezet, maar óók met je besproken. Je weet dus precies waar je aan toe bent. In het rapport lees je wat de staat van onderhoud van de auto is en of er ernstige mankementen zijn. Ook krijg je - indien deze beschikbaar is - informatie over de kilometerhistorie van de auto. Zo kan je dus makkelijker inschatten of de koop verstandig is. Ook vlak voor afloop van de garantie is het uitvoeren van deze keuring raadzaam.

Klik hieronder voor meer informatie over de inhoud en de voorwaarden van een ANWB Autokeuring.

Inhoud en voorwaarden ANWB Autokeuring

Prijs voor ANWB-leden vanaf € 161,70 (Niet-leden € 201,70)

Prijs is afhankelijk van autotype en uitvoering. De tarieven van de totaalkeuringen beginnen voor ANWB-leden bij € 161,70 en kunnen oplopen tot € 323,35.

Het tarief is o.a. afhankelijk van de brandstofsoort het aantal cilinders soort aandrijving ( twee of vierwielaangedreven).

Voorbeeld:

Voor een standaard vier cilinder auto op benzine kost een totaalkeuring € 161,70 (niet-leden € 201,70), rijdt deze auto op LPG dan kost een totaalkeuring € 188,65- (niet-leden € 228,65).

Is het een vier cilinder diesel dan zijn de kosten € 215,55 (niet-leden € 262,65).

Is het een 6 cilinder vierwielaangedreven auto dan kost een totaalkeuring € 242,50, (niet-leden € 292,50) en dit kan zo oplopen tot € 323,35 (niet-leden € 373,35).

Van de voertuigen die afwijken van het "vanaf " tarief heeft het keuringsstation een overzicht. Zij kunnen je precies vertellen wat de keuring van de auto kost.

Voorbeeld keuringsrapport

Download hier een voorbeeld van een keuringsrapport

Prijsadvies

Je kan bij een Totaalkeuring ook een advies laten uitbrengen over de vraagprijs van een auto. Zo kan je makkelijker inschatten of de aankoop verstandig is. Wil je dit prijsadvies ontvangen bij de Totaalkeuring, geef dit dan vooraf aan (bij het maken van de afspraak).

Online afspraak maken

ANWB autokeuringen heeft twee keuringsstations. Klik hieronder en vul het contactformulier in. Binnen één werkdag wordt er contact opgenomen voor het definitief inplannen van de afspraak. Je kan ons uiteraard ook telefonisch bereiken voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak voor een keuring in Den Haag

Maak een afspraak voor een keuring in Utrecht

Op de keuringsstations zijn leenfietsen aanwezig, geef bij het maken van een afspraak aan dat je hiervan gebruik wilt maken Dan kunnen we - zolang de voorraad strekt - direct een fiets voor je reserveren.

Annuleren

Indien de opdrachtgever besluit om welke reden dan ook de opdracht minder dan 24 uur voor aanvang van de afspraak te annuleren, verplicht de opdrachtgever zich alsnog tot betaling van 50 % van de kosten van de keuring aan de ANWB.

Openingstijden

maandag tot en met vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur voor alle keuringen.

De laatste zaterdag van de maand zijn we ook open voor aankoopkeuringen en afloopgarantiekeuringen (Totaalkeuringen). Informeer naar de beschikbaarheid.

Hoor je al een tijdje iets rammelen in de motor? Voel je trillingen in je stuur? Of snap je niet waarom je auto steeds zo moeilijk start? Dan kan een Consult uitkomst bieden. Er wordt dan grondig onderzocht waar de klacht vandaan komt.

Deelkeuring

Heeft je auto een specifiek probleem waarvan je meer wilt weten (bijvoorbeeld de accu/dynamo/koeling) dan is een Deelkeuring de beste oplossing. Zo zijn er de volgende deelkeuringen:

Remmentest

Twijfel je aan het remvermogen van je auto? De remmentest geeft zekerheid. De remmen worden uitvoerig gecontroleerd, er wordt gekeken naar slijtage en ook de conditie van de remleidingen en remslangen wordt gecontroleerd en beoordeeld.
Prijs voor ANWB-leden: € 53,90 (niet-leden € 73,90)

Status en diagnose motor en toebehoren

Als 'hart' van de auto is het zeer belangrijk dat de motor optimaal presteert. Met deze keuring krijg je goed inzicht in de conditie van de motor. Tijdens een proefrit wordt indien mogelijk de motor beoordeeld op prestatie en slijtage. Het motormanagement/motorelektronica wordt uitgelezen en beoordeeld. Ook worden de uitlaatgasemissie's gecontroleerd door middel van een viergasmeting (bij benzine- en lpg-motoren) of door een roetanalyse (bij dieselmotoren)
Auto met benzine/lpg-motor: prijs voor ANWB-leden: € 80,85 (niet-leden € 100,85)
Auto met dieselmotor: ANWB-leden: € 107,80 (niet-leden € 147,80)

Stuurinrichting en wielophanging

Je auto stuurt niet helemaal lekker en je vermoedt dat er iets met de banden, wielophanging of stuurinrichting aan de hand zou kunnen zijn? Tijdens een proefrit worden de schokdempers getest en beoordeeld en wordt er gekeken naar mogelijke slijtage bij de diverse onderdelen. Ook de banden (profieldiepte, beschadigingen en slijtage) worden uitvoerig geïnspecteerd.
Prijs voor ANWB-leden: € 53,90 (niet-leden € 73,90).

Voor andere deelkeuringen of consulten wordt bij het maken van een afspraak het probleem besproken, eventueel direct met een keurmeester, en wordt er een inschatting gemaakt voor de duur van het consult of de deelkeuring. De kosten zullen dan ook op dat moment met je worden besproken.

Online afspraak maken

Je kan op twee plaatsen in Nederland je auto laten keuren bij een ANWB keuringsstation: in Den Haag en Utrecht. Wil je direct online een afspraak maken? Klik hieronder en vul het contactformulier in.Of bel ons voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak voor een keuring in Den Haag

Maak een afspraak voor een keuring in Utrecht

Op de keuringsstations zijn leenfietsen aanwezig, geef bij het maken van een afspraak aan dat je hiervan gebruik wilt maken. Dan kunnen we - zolang de voorraad strekt - direct een fiets voor je reserveren.

Annuleren

Indien de opdrachtgever besluit om welke reden dan ook de opdracht minder dan 24 uur voor aanvang van de afspraak te annuleren, verplicht de opdrachtgever zich alsnog tot betaling van 50 % van de kosten van de keuring aan de ANWB.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur.

Bij de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt gekeken of het voertuig aan de wettelijk gestelde veiligheidseisen en milieueisen voldoet. ANWB Autokeuringen is ook bij de APK een onafhankelijke partij, zonder belang bij eventuele reparaties.

APK geen aankoopkeuring


De APK op zich geeft geen garantie of een auto een goede aankoop is. De Aankoopkeuring (Totaalkeuring) geeft deze wel. De APK kan gecombineerd worden met een Totaalkeuring. Voor de APK betaal je dan alleen de afmeldkosten.

Prijs voor ANWB-leden

€ 53,90 voor een benzine of lpg auto.
€ 80,85
voor een dieselauto (incl. roetmeting).

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief € 4,65 afmeldkosten.

Online afspraak maken

Je kan op twee plaatsen in Nederland je auto laten keuren bij een ANWB keuringsstation: in Den Haag en Utrecht. Wil je direct online een afspraak maken? Klik hieronder en vul het contactrformulier in. Of bel ons voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak voor een keuring in Den Haag

Maak een afspraak voor een keuring in Utrecht

Op de keuringsstations zijn leenfietsen aanwezig, geef je bij het maken van een afspraak aan dat je hiervan gebruik wilt maken. Dan kunnen we - zolang de voorraad strekt - direct een fiets voor je reserveren.

Annuleren

Indien de opdrachtgever besluit om welke reden dan ook de opdracht minder dan 24 uur voor aanvang van de afspraak te annuleren, verplicht de opdrachtgever zich alsnog tot betaling van 50 % van de kosten van de keuring aan de ANWB.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag: 8.00 tot 17.00 uur.

Meer over de APK-keuring

Lees alles over de regels en tips omtrent de APK-keuring

Voertuiggegevens en APK-vervaldatum online opvragen op site RDW

ANWB Autokeuringen

Bel 088 269 28 25 

Openingstijden

Ma t/m vr 08:00 - 17:00
Za * 08:00 - 17:00 Alleen totaalkeuringen
* Elke laatste za van de maand

Keuringsstation Den Haag

Laan van Haamstede 20 2497 GE  Den Haag

ANWB Keuringsstation Utrecht

Winthontlaan 40 3526 KV  Utrecht