Veelgestelde vragen

Een antwoord op de meest gestelde vragen over ANWB voor de Zaak

Ga direct naar vragen over:

Lidmaatschap | Wegenwacht Services | Mijn ANWB voor de Zaak | Factuur informatie

ANWB Tankpas | ANWB Parkeren

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak is een lidmaatschap dat speciaal is afgestemd voor ZZP en MKB. Via het lidmaatschap ANWB voor de Zaak kan een bedrijf voor alle auto’s die zakelijk worden gebruikt, hulpverlening inkopen. Per kenteken bepaalt u welk pakket u wenst.

Als lid profiteert u daarnaast van vele voordelen voor uw bedrijf. Denk hierbij aan voordeel bij ANWB Parkeren en ANWB Tankpas, korting op diverse producten in de ANWB-winkels, zoals kleding, reisartikelen en navigatiesystemen, gratis ANWB-routekaarten en ledenwijzers, gratis nieuwsbrief INzake, het verenigingsblad de Kampioen, en recht op juridisch advies op gebied van verkeer.

U kunt ANWB voor de Zaak aanvragen door het online aanmeldingsformulier geheel in te vullen en aan ons te verzenden, of u kunt een email sturen naar anwbvoordezaak@anwb.nl.

U voegt nieuwe kentekens op ieder moment zelf toe via Mijn ANWB voor de Zaak. In de handleiding kunt u lezen hoe dit gaat.

Direct inloggen op Mijn ANWB voor de Zaak

 

Ja, u kunt beide lidmaatschappen behouden. Als u recht wil blijven houden op de persoonsgebonden producten en diensten van de ANWB, zoals bijvoorbeeld de ANWB Visa Card, is het verstandig om het persoonlijke lidmaatschap te behouden.

Mocht u uw persoonlijke lidmaatschap willen beëindingen, dan bestaat de mogelijkheid om ook uw privé auto bij ANWB voor de Zaak onder te brengen. Mocht u uw persoonlijke lidmaatschap willen beëindigen bij het aangaan van een lidmaatschap ANWB voor de Zaak, neem dan contact met ons op om dit in orde te maken.

 

Uw lidmaatschap van ANWB voor de Zaak is geldig vanaf twee kantoordagen na inschrijving. Na 1 jaar is uw lidmaatschap dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 4 weken.

Opzeggen van het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak kan telefonisch of schriftelijk.

Adres:
ANWB voor de Zaak
Postbus 93200
2509 BA
Den Haag

Voor meer informatie belt u tijdens kantooruren met de afdeling Customer Services (088 - 269 7373).

Alle informatie over de voorwaarden rondom de wijze van opzeggen, opzegdata en mogelijke restitutie, leest u in de Algemene Voorwaarden van ANWB voor de Zaak.

Ja, het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak en de bijbehorende modules worden jaarlijks automatisch met 1 jaar verlengd. Uw lidmaatschap is na 1 jaar dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 4 weken.

Allereerst heeft een zakelijk lidmaatschap van de ANWB als voordeel dat al uw geregistreerde voertuigen gebruik kunnen maken van onze pechhulp, ongeacht het doel van de reis (zakelijk en privé), en ongeacht de bestuurder.

Als lid van ANWB voor de Zaak kunt u uw pakket uitbreiden met ANWB Parkeren en ANWB Tanken.

Verder kunt u met de zakelijke ledenpas gebruik maken van de normale ledenvoordelen in onze winkels.

Wegenwacht Services

Voor adequate hulpverlening voor de zaak is het van groot belang dat u het speciale hulpverleningsnummer voor bedrijven belt.

 

De telefoonnummers van de Wegenwacht staan vermeldt onder de kop “Contactgegevens”.

Bij pech in Nederland: 088 269 2100

Bij pech in het buitenland: +31 88 269 1464

Al uw vragen kunt u stellen aan de afdeling Customer Services. Dit kan per e-mail of telefonisch.

 

E-mailadres: anwbvoorbedrijven@anwb.nl

Telefoon: 088 - 269 7373 (maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00 uur)

Mocht de Wegenwacht uw busje niet kunnen repareren en het kenteken is geregistreerd met pakket Nederland, dan krijgt u indien voorradig een passend voertuig ter vervanging. Kijk in de voorwaarden voor meer informatie.

Als u lid bent van ANWB voor de Zaak en het pakket Europa of Europa compleet hebt afgesloten, heeft u ook in het buitenland recht op pechhulpverlening. Onze buitenlandse zusterclubs bieden u soortgelijke hulp als de Wegenwacht dat in Nederland doet.

Ja, iedere bestuurder heeft recht op pechhulpverlening als het kenteken waar hij in rijdt is aangemeld bij Wegenwacht Services. Het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak is geregistreerd op kenteken, niet op naam.

U heeft 2 werkdagen nadat voor het geregistreerde kenteken Wegenwacht Service is afgesloten recht op hulp. Is een kenteken niet geregistreerd en aangemeld voor Wegenwacht Services, dan kunt u nog steeds hulp krijgen wanneer u voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • Uw bedrijf heeft Wegenwacht Services afgesloten voor andere voertuigen en;
 • De berijder meldt ter plekke het kenteken aan en;
 • De berijder kan het lidmaatschapsnummer verstrekken.

ANWB Tankpas

Ja, in Nederland wordt de kaart bij vrijwel ieder tankstation geaccepteerd. U kunt bij alle merktankstations terecht maar ook bij de zogenaamde witte pomp en bij de onbemande tankstations. U bent dus niet afhankelijk van één merk tankstation u hoeft dus nooit om te rijden!

De internationale Tankpas kunt u ook gebruiken buiten Nederland. Door de samenwerking met DKV hebt u toegang tot het grootste merkonafhankelijke tanksstationnetwerk van Europa.

De internationale Tankpas heeft 2 magneetstrips: de ene (Travelcard) zijde gebruikt u binnen Nederland, de andere zijde (DKV) zijde gebruikt u bij meer dan 30.000 tankstations in het buitenland.

Ja, het gebruik van de ANWB Tankpas heeft in principe geen invloed op het ontvangen van spaarpunten bij bijvoorbeeld Shell of Esso stations, ze zijn het echter niet verplicht! Spaaracties van lokale stations hebben vaak hun eigen voorwaarden over het wel of niet uitgeven van spaarpunten.

Bent u nog geen lid van ANWB voor de Zaak? Om de tankpas aan te kunnen vragen, moet u eerst online lid worden van ANWB voor de Zaak. Bij de bevestiging vindt u een aanvraagformulier voor de tankpas.

Bent u al lid van ANWB voor de Zaak? Bel of mailt u dan naar Customer Services. Wij zorgen ervoor dat u het aanmeldformulier van ons ontvangt.

Afdeling Customer Services
Telefoon: 088 - 269 73 73
E-mail: anwbvoorbedrijven@anwb.nl

Stuur een brief naar uw huidige tankpasleverancier met de boodschap dat u de kaart zo snel mogelijk wilt opzeggen.

Ja, als u gebruik wilt maken van de ANWB Tankpas betaalt u een borg. Om gebruik te maken van de ANWB Tankpas moet u lid zijn/worden van ANWB voor de Zaak. U betaalt maandelijks de abonnementskosten voor de ANWB Tankpas.

Het is van belang dat u uw ANWB Tankpas direct na verlies of diefstal blokkeert. U kunt deze 24 uur per dag, 7 dagen per week blokkeren via Mijn ANWB Tankpas. Kies op uw persoonlijke pagina's de optie "passen / (de)activeren". Betalingen die tussen het moment van verlies of diefstal en blokkeren zijn gedaan zijn voor uw risico en kunnen niet worden verhaald op ANWB en Travelcard.

Als u of uw medewerkers de ANWB Tankpas niet zelf heeft geblokkeerd, dan heeft hoogstwaarschijnlijk ANWB / Travelcard de tankpas geblokkeerd in verband met het niet kunnen incasseren van de factuur. Kijk op www.travelcard.nl voor meer informatie.

Iedere week ontvangt u per email een factuur met een overzicht van de totale brandstofkosten. Wilt u een gedetailleerder overzicht van de verbruikskosten? Ga dan naar Mijn ANWB Tankpas. Hier kunt u diverse selecties maken op detail niveau per kaart en op overall niveau van alle kaarten samen.

De ANWB Tankpas wordt altijd rechtstreeks naar uw bedrijf gestuurd, vergezeld van een persoonlijke brief. Het is niet mogelijk om de kaart direct naar uw werknemers te versturen.

Factuur informatie

Het wijzigen (aan- of afmelden) van kentekens heeft geen invloed op de jaarfactuur. Wanneer u 4 weken voor de contractvernieuwing wijzigingen doorvoert in uw wagenparkgegevens dan ziet u de wijzigingen wel terug op uw jaarfactuur.

Ga naar Mijn ANWB voor de Zaak en controleer uw wagenpark. Mocht er iets niet goed staan, dan kunt u dit zelf aanpassen.

 • Afmelding van wegenwachtproducten gedurende de loop van uw contractjaar geven geen recht op premie teruggave. Dus u ontvangt ook geen nieuwe factuur. U kunt deze producten, die actief blijven tot het einde van uw contractperiode, wel aan andere of nieuwe voertuigen koppelen.
 • Na het wisselen van kentekens ontvangt u geen nieuwe factuur.
 • Aanmelding van wegenwachtproducten zorgt wel voor een aanvullende factuur.

 • Als u nieuwe producten of voertuigen heeft toegevoegd aan uw contract, zult u binnen 3 weken een factuur ontvangen.
 • 2 weken na de datum van contractvernieuwing ontvangt u een nieuwe jaarfactuur.
 • Tip: controleer regelmatig in Mijn ANWB voor de Zaak of uw wagenpark, adresgegevens en betalingsgegevens nog kloppen in uw contract.

28 dagen na de datum die staat vermeld op de factuur

Is uw KvK nummer niet gewijzigd:

 • Betaal de factuur
 • Bel naar 088 269 7373
 • Laat de tenaamstelling aanpassen.

Is uw KvK nummer wel gewijzigd:

 • Bel naar 088 269 7373
 • En houd uw KvK-nummer bij de hand.

 • De voorkant van de factuur is de factuur zelf.
 • De achterkant (en verder) is een overzicht van uw kentekens met bijbehorende producten.