Spitsbrekers: luisteraars gaan files te lijf

BNR Nieuwsradio gaat vanaf 27 september met zijn luisteraars en bedrijven een jaar lang zoeken naar concrete oplossingen voor het fileprobleem. ANWB Zakelijk werkt mee aan dit radioprogramma.

Files kosten tijd, geld en zijn vervelend. Binnenkort start ANWB Zakelijk samen met BNR Nieuwsradio, ALD Automotive en MoveMove het platform Spitsbrekers, om Nederland weer in beweging te krijgen. Het belangrijkste doel van Spitsbrekers is om samen met de BNR luisteraars en bedrijven tot concrete oplossingen te komen om files te vermijden en verminderen.

Spitsbrekers is elke donderdag te beluisteren tijdens het programma Spitsuur op BNR nieuwsradio om 17:20. Tijdens het onderdeel Spitsbrekers komen experts aan het woord en worden er items gemaakt met file en file voorkomen als hoofdonderwerp.

Spitsbreker van het jaar

Bedrijven kunnen daarnaast meedingen naar de titel ‘Spitsbreker van het Jaar’. Daarvoor moeten zij aantoonbaar het aantal door werknemers afgelegde spitskilometers op de weg terugbrengen.  De winnaar wordt in september 2019 bekendgemaakt.

Zo kun je als bedrijf meedoen