Podcast Spitsbrekers: slimme oplossingen om files terug te dringen

Nederlandse reizigers zijn per jaar veel extra tijd kwijt aan reizen, voornamelijk door files. Maar er moet toch een oplossing zijn om files terug te dringen? Met die gedachte in het achterhoofd zijn ANWB Zakelijk, ALD, MoveMove en BNR Nieuwsradio een samenwerking aangegaan en hebben de Spitsbrekers-competitie opgezet.

Spitsbrekers is een competitie waarin bedrijven ideeën inbrengen om de filedruk terug te dringen. Het bedrijf met het beste idee wordt, na beoordeling door een vierkoppige jury, uitgeroepen tot ‘Spitsbreker van het Jaar’.

Samen files terugdringen

Tot september 2019 wordt er iedere maand een nieuwe podcast van Spitsbrekers gelanceerd door BNR Nieuwsradio. In de eerste uitzending zijn Tineke Netelenbos (ouder-minister van Verkeer en Waterstaat) en Patrick Roozeman (MoveMove) te gast. In deze podcast  komen de oplossingen van Stedin, Huuskens en de gemeente Noord-Brabant aan bod. Waarin Stedin uitlegt hoe zij haar monteurs op pad stuurt met elektrische bakfietsen, hoe Huuskens de spits vermijdt door slimme routes, en hoe de gemeente Noord-Brabant snelfietsroutes aanlegt, zodat werknemers gemotiveerd worden om de elektrische fiets te pakken naar hun werk.

Wil je meer weten over de slimme oplossingen van deze bedrijven? Luister dan naar de podcast.