Pechhulp in Europa

Snel een Spaanse monteur ondanks voetbalfinale

Wilco van Houtum is eigenaar van Soetens Fietsvervoer. Op zaterdag 3 juni kon hij niet verder met zijn speciaal voor fietsvervoer ingerichte Fiat Ducato in Santiago de Compostella in Spanje.

Wat was er aan de hand?
Wilco: “Ik was daar voor mijn werk. Wij halen fietsen op in Santiago de Compostella van pelgrimgangers die daar naartoe zijn gefietst. Het  is in Santiago nogal moeilijk parkeren. Ik stond eigenlijk ergens waar ik niet mocht staan en had mijn alarmlichten aangezet. Ik had de bus wel al een paar keer verzet met de alarmlichten aan. Tegen acht uur ’s avonds, na een uur of vier bezig te zijn geweest, startte de bus niet meer. Kennelijk was het geknipper net te veel voor de accu.”

Was de storing snel verholpen?
Wilco: “Ik heb meteen de ANWB Alarmcentrale gebeld. Het was de avond van de Champions League finale tussen Real Madrid en Juventus. Ik vreesde dat ik tot minstens elf uur zou moeten wachten omdat iedereen natuurlijk die voetbalwedstrijd wilde zien. Maar binnen een half uur kwam er een Spaanse monteur van de ANWB zusterorganisatie RACE met een starthulp. Binnen twee minuten draaide de motor weer.”

Nog problemen gehad onderweg?                              
Wilco: “De man adviseerde om zeker een uur te rijden zodat de accu kon bijladen. Ik heb ’s avonds dus eerst nog anderhalf uur gereden voordat ik een hotel pakte. ’s Morgens had ik geen startproblemen en kon ik weer op weg naar huis. Tevreden dus.”