Pechhulp in Europa

Ferrari weer de weg op na Zwitserse starthulp

Adriaan Kolbach, eigenaar van Kolbach Bloemen BV, strandde op 2 juni jl. met zijn Ferrari 599 GTB Fiorano in Zwitserland.

Wat was er aan de hand?
Adriaan: “Ik was mijn auto gaan halen in Italië. Een paar weken eerder had ik de Mille Miglia gereden, dat is een race door Italië. Die race was zondagmiddag rond een uur of drie afgelopen en de volgende ochtend moest ik om tien uur weer thuis zijn. Dus ik heb de auto gestald en een vlucht geboekt om mijn afspraak te kunnen halen. Twee weken later ben ik teruggevlogen om mijn auto op te halen. In Zwitserland was ik even gestopt voor een broodje bij een restaurant. Toen ik terugkwam, wilde de auto niet meer starten. Een kapotte accu.”

Is alles vlot verlopen?
Adriaan: “Ik heb de ANWB alarmcentrale gebeld en toen is de Zwitserse zusterorganisatie van de ANWB na drie kwartier gekomen met een starthulp. Daarna ben ik naar een dealer gereden en heb ik een nieuwe accu gekocht. Ik was er in totaal, inclusief het rijden naar de dealer, zo’n drieënhalf uur aan kwijt, dus dat viel nog niet helemaal tegen.”

En, hoe was de Mille Miglia?
Adriaan: “Super, echt super.”