Bijtelling plug-in hybrides al in 2017 naar 22%

Overweegt u een nieuwe plug in hybride auto aan te schaffen of leasen? Let op! De plannen van de regering in Wet Autobrief zijn gewijzigd. Het bijtellingspercentage gaat versneld naar 22%.

Met het nieuwste voorstel in Wet Autobrief is het beleid rond plug-in hybrides aangepast. Komende jaren zou de bijtelling van plug-in hybrides trapsgewijs gaan stijgen naar 22% in 2020. Door het wijzigingsvoorstel gaat het bijtellingspercentage voor plug-in hybride auto’s per 1 januari 2017 direct omhoog naar 22%. Voor volledig elektrische voertuigen blijft voorlopig een bijtelling van 4% van kracht.

  • Overweegt u een plug-in hybride auto aan te schaffen? Profiteer dan nú nog van een gunstige bijtelling.
    Plug-in hybrides met een uitstoot van 1 t/m 50 gram CO2 uitstoot die in 2016 geregistreerd worden (uiterlijk 31-12-2016) hebben nog 5 jaar lang 15% bijtelling. Plug-in hybrides die vanaf 1 januari 2017 tenaamgesteld worden, vallen in de bijtellingscategorie 22% (voor maximaal 5 jaar) .
  • Halftarief motorrijtuigenbelasting verlengd tot 2020
    Op dit moment geldt voor plug-in hybride auto’s een halftarief, dus 50%, op de motorrijtuigenbelasting. U kunt tot 2020 rekenen op deze korting op de MRB.
    Let op: vanaf 2017 is de gewichtscorrectie niet meer van toepassing.

Naar verwachting zal er voor de zomervakantie door de Eerste Kamer worden besloten of deze plannen definitief doorgaan. Wij  houden u op de hoogte. 

Lees meer

Meer weten over de plannen in Wet Autobrief? Lees dan ook dit artikel: Wegenbelasting en BPM omlaag, bijtelling naar 22%.

Speciaal voor jou geselecteerd