Zakelijk parkeren

Minder kosten en administratie met mobiel parkeren

Veel ondernemers voeren hun parkeerkosten niet op als kostenpost. En bijna de helft van de ondernemers (46 procent) vraagt nooit de BTW op parkeerkosten terug. Ze vinden het te veel ‘gedoe’ of raken de bonnetjes kwijt. Herkenbaar? Bespaar uzelf veel tijd en geld met behulp van mobiel parkeren.

Als ondernemer kunt u parkeerkosten opvoeren als kostenpost en in sommige gevallen de BTW van de parkeerkosten. Ongeveer de helft van de MKB’ers parkeert wekelijks betaald, maar neemt deze parkeerkosten volledig voor eigen rekening. Het gaat om ‘een paar euro’ per keer, maar ongemerkt kan dit aardig oplopen. Zonde, want als ondernemer kunt u de BTW van de parkeerkosten in garages terugvragen (van parkeren op straat niet). Of u nu ZZP’er, MKB’er of eigenaar van een groot bedrijf bent; met mobiel parkeren optimaliseert u de administratie en kunt u geld besparen. Parkeren via de mobiele telefoon is de uitkomst voor ondernemers die zo min mogelijk moeite willen doen om kosten te besparen.

Ongemakken van de parkeerautomaat

Iedereen kent de ongemakken van parkeren; (te) weinig muntgeld op zak hebben en niet precies weten hoe lang u gaat parkeren. Nadat u wat muntjes bij elkaar heeft geschraapt vindt u bij terugkomst alsnog een boete onder de ruitenwisser omdat u vijf minuten te laat terug bent. Een andere ergernis bij zakelijk parkeren via de parkeerautomaat is de administratie achteraf. Het is simpelweg te veel gedoe om alle losse bonnetjes te bewaren, in te scannen, het (BTW-)bedrag te berekenen en in te dienen. Bezit u een wagenpark? Dan zit u vast niet te wachten op alle losse parkeerbonnetjes van uw werknemers. Gelukkig zijn deze ergernissen tegenwoordig eenvoudig te voorkomen met ANWB parkeren.

De voordelen van mobiel parkeren:

Duren afspraken korter dan verwacht? Met mobiel parkeren loopt u niet het risico dat u vooraf teveel geld betaalt. De administratie gaat automatisch, want de maandfactuur met BTW is direct door te voeren in uw boekhoudsysteem.

Verder:

  • Kunt u als ondernemer op rekening parkeren (betaling achteraf).
  • Krijgt u de kosten gespecificeerd met BTW maandelijks op één factuur.
  • Rekent u parkeerkosten af per minuut, dus betaalt nooit teveel.
  • Werknemers? Het hele bedrijf valt onder één account met persoonlijke inlogcodes.

Hoe werkt mobiel parkeren?

Om ANWB Parkeren te gebruiken heeft u een lidmaatschap nodig van ANWB voor de zaak en moet u zich eenmalig registreren. Download vervolgens de gratis ANWB Onderweg App (iPhone, Android en Windows Phone) of start en stop met parkeren door te bellen naar telefoonnummer 088-2742536. Leden van de ANWB betalen geen registratiekosten en hebben een voordelig start- en stoptarief. U kunt hier in één oogopslag zien in welke gemeenten u ANWB Parkeren kunt gebruiken.

Vaarwel onnodige kosten, losse bonnetjes/muntjes en parkeerboetes!