Zo bespaart u op het onderhoud van uw wagenpark

Heeft u als ondernemer een eigen wagenpark? Dan is het belangrijk dat uw voertuigen goed onderhouden worden en de kosten beheersbaar blijven. Zo kunt u tijd én geld besparen op uw wagenpark.

WagenparkWanneer u uw wagenpark volledig in eigen beheer heeft, zijn daar veel handelingen aan verbonden. U draagt immers niet alleen zorg voor de aanschaf en verkoop van de auto, maar ook voor de afhandeling van schades, boetes, brandstofdeclaraties en natuurlijk voor het onderhoud.

Met één of twee auto’s is dit te overzien, maar indien u tientallen voertuigen heeft staan, wordt het een stuk lastiger om het overzicht te bewaren. We geven u enkele tips om te besparen op uw wagenpark:

Kies voor één merk

Veel merkorganisaties bieden landelijk georganiseerde onderhoudscontracten. Indien u uw wagenpark opbouwt met auto’s van eenzelfde merk dan kan het aantrekkelijk zijn om één contract voor reparatie en onderhoud van alle auto’s af te sluiten met uw dealer. Op deze manier kunt u een mooie korting krijgen en tijd besparen. U ontvangt immers maar één factuur voor al het onderhoud en de reparaties die u uit laat voeren, dat scheelt een hoop administratie.

Sluit een onderhoudscontract af

Elke auto is gebaat bij regelmatig onderhoud. Indien u een onderhoudscontract afsluit dan weet u vooraf hoe hoog de kosten zullen zijn. Ook als een voertuig onverhoopt veel reparaties nodig heeft, krijgt u niet ineens te maken met veel hogere kosten dan vooraf geraamd. Een onderhoudscontract wordt afgesloten op basis van een vast bedrag per gereden kilometer.

Let bij het afsluiten op de voorwaarden voor vervangend vervoer indien een auto gerepareerd moet worden en op de prijzen om banden te vervangen. Dealers bieden vaak aan om banden in het contract op te nemen, maar in veel gevallen is het goedkoper en vakkundiger om naar een bandenspecialist te gaan.

ANWB RijopleidingRijgedrag werknemers beïnvloeden

Ziet u dat het rijgedrag van een werknemer niet optimaal is? Zorg dat de berijders zuiniger rijden door een cursus op dit gebied aan te bieden. Op deze wijze kan uw personeel ingesleten slechte gewoontes afleren, bijvoorbeeld te laat schakelen waardoor het brandstofverbruik van de auto heel hoog wordt.

Als het rijgedrag van een werknemer ineens op negatieve wijze is veranderd dan speelt er wellicht meer. Ook hier kunt u als werkgever tijdig op reageren.

Blijf monitoren

Heeft u uw wagenpark op orde? Dan is het belangrijk om te blijven monitoren. Gebruik een overzichtelijk softwarepakket waarin u zaken kunt bijhouden als het aantal bekeuringen, het brandstofverbruik, schades en bandenslijtage. Zo kunt u op eenvoudige wijze inzichtelijk maken of uw auto’s op de voordeligste brandstofsoort rijden en waarop u nog meer kunt besparen.

Pechhulp van de ANWBPechhulp voor uw bedrijfsauto

Als bedrijf wil je niet dat je wagenpark stil staat. In geval van pech is het handig om het wagenpark bij één aanbieder onder te brengen. Bij ANWB voor de Zaak is het mogelijk om per kenteken de pechhulp samen te stellen van personenauto’s, tot bestelbus of motor.

Uw bedrijfsauto wordt in geval van pech geholpen, ongeacht wie er achter het stuur zit. Een flexibele oplossing voor elk bedrijf. Nu Wegenwacht voor de Zaak tijdelijk met actie.

Meer over Wegenwacht voor de Zaak