Wegenwachten reizen af voor vakantiewerk

Half juli vertrekt opnieuw een dozijn Wegenwachten naar Frankrijk voor de zomerbaan: gestrande reizigers weer op weg helpen. Een geliefde klus, want nergens zijn mensen zo blij om een gele ANWB auto aan te zien komen als hoog in de Franse Alpen.

Wegenwacht in FrankrijkDe 12 mannen hebben er zin in. Grofweg de helft heeft dit eerder gedaan en weet dus wat hem te wachten staat: hard werken, lange dagen, continu improviseren, maar ook veel leuke reacties en bijzondere avonturen in prachtige settings.

En aan het eind van de dag genieten van een welverdiend biertje bij de stacaravan op de camping. De zomerbaan in Frankrijk duurt bijna 5 weken, van zaterdag 12 juli tot en met maandag 11 augustus.

Wegenwachtauto werkt als een magneet

Hans van Westerneng was twee zomers lang van de partij en kijkt er met veel plezier op terug. “Ik vond het geweldig, heel leerzaam en leuk. We hadden onze handen vol, de meldingen bleven maar binnenkomen.”

Zijn collega Stephan Wolzak ondervond dat de wegenwachtauto werkt als een magneet: “Op een grote camping los je het ene na het andere pechgeval op en geef je tussendoor advies over zaken als rijden in de bergen en kleine mankementen. Iedereen is enorm opgelucht als ze hun verhaal in het Nederlands kunnen vertellen en als het direct opgelost kan worden. Mensen zo blij maken met wat advies en simpele handelingen is erg leuk. Dat het dan 35 graden is en het zweet van je afstroomt, merk je niet eens.”

Ervaring, creativiteit en zelfstandigheid

Pech op vakantieDe wegenwachten die afreizen naar het zuiden, zijn geselecteerd op basis van ervaring, creativiteit en zelfstandigheid. Ze gaan aan de slag in gebieden waar veel Nederlandse toeristen komen, weinig garages zijn of die moeilijk bereikbaar zijn. Hun aanwezigheid kan ervoor zorgen dat het proces bij pech sneller en prettiger verloopt.

Niet op elk incident in een gebied waar een wegenwacht actief is, wordt deze ook daadwerkelijk meteen ingezet. Dat hangt van verschillende factoren af, zoals planning, locatie en pechsoort.

Speciaal voor jou geselecteerd