Wegenwacht redt Hondenjuf

Daarom kies ik voor ANWB voor de Zaak!

Autopech; op een snikhete zomerdag met een bus vol met honden. Het overkwam ondernemer Jet Swinkels, ook wel ‘De Hondenjuf’ genoemd. “In een grijs verleden heb ik wel eens een band verwisseld”, glimlacht ze. “Maar als je met pech langs de weg staat, is het stiekem heel fijn als je de Wegenwacht kunt bellen.”

Swinkels is gedragstherapeut voor honden, van (puppy)trainingen tot probleemhonden. Vanwege haar onderneming reist ze regelmatig met een bus vol trouwe viervoeters door het land. Dat gaat bijna altijd goed. Maar op een zonnige zomerdag hield de auto er toch ineens mee op.

Banden verwisselen

Dat het om een lekke band ging, was de onderneemster al snel duidelijk. Maar veel technische kennis over auto’s heeft ze niet. “Een vriendin belde me ooit; ’Jet, we zijn allebei vrijgezel, dus wij moeten in staat zijn om zelf een band te verwisselen’. “Daarop hebben we een zaterdagmiddag besteed aan het verwisselen van elkaars banden. Erg leuk en ontzettend nuttig, maar toen ik met pech langs de weg kwam te staan belde ik toch liever de Wegenwacht”, geeft ze toe.

“Ik stond stil op een dijkje en mijn bus zat vol met honden van klanten. Daar draag ik verantwoordelijkheid voor. Dan wil ik het risico niet nemen dat er iets mis gaat, omdat ik een schroefje niet goed aandraai.”

Grijnzende hulptroep

Ze vervolgt: “Ik heb de auto langs de kant van de weg gezet om op de Wegenwacht te wachten. Gelukkig heb ik panelen in de bus. Hierdoor was het geen probleem om de deuren open te zetten voor frisse lucht, zonder dat de honden eruit konden springen.”

Binnen een uur parkeerde het welbekende gele busje naast ‘De Hondenjuf’, waarna de breed grijnzende hulptroep te hulp schoot.

“Een hele gezellige man, die de band appeltje-eitje verwisselde. Na afloop zijn we zelfs nog met elkaar op de foto geweest. Een heel avontuur, met gelukkig een goede afloop.”

Ratelende auto

Peinzend: “Ik ben al ontzettend lang lid van de Wegenwacht. Zo lang, dat ik het aantal jaren niet zou durven te noemen” grijnst ze. “In al die tijd heb ik gelukkig nog nooit autopech gehad. Toch blijf ik lid, want als er één keer in de paar jaar iets gebeurt, dan haal ik de kosten van het lidmaatschap er al uit. Daarnaast geeft het me een fijn gevoel om mijn zaken op orde te hebben. Vanwege mijn bedrijf ben ik veel op de weg te vinden. Dan kan ik altijd een keer autopech krijgen. Als mijn auto ineens begint te ratelen, zou ik niet weten waar ik moet beginnen. En wat doe ik als ik dan de Wegenwacht niet kan bellen? Op de achterkant van het Wegenwachtbusje stond de slogan ‘Trots op de ANWB’. En daar ben ik het na deze ervaring helemaal mee eens!"

Lees meer informatie over ANWB voor de Zaak

Wegenwacht voor de Zaak bestellen

Speciaal voor jou geselecteerd