Breek de Spits

Breek de Spits

ANWB Zakelijk is trotse partner van Spitsbrekers, een initiatief van BNR Nieuwsradio, die podcasts maken over hoe we files kunnen verminderen.

Beluister een podcast

Spitsbrekers

Ondernemend Nederland weer in beweging

De files in Nederland blijven toenemen. Files kosten bedrijven tijd, geld en zijn vervelend. Voor het tweede jaar is ANWB Zakelijk trotse partner van Spitsbrekers; een initiatief van BNR Nieuwsradio.

Met Spitsbrekers gaan we op zoek naar ideeën, initiatieven en andere oplossingen van BNR-luisteraars en bedrijven om de files te verminderen. Luister elke donderdagochtend iets na half negen naar de rubriek Spitsbrekers tijdens het programma Ochtendspits op BNR nieuwsradio. En beluister de podcasts waar experts aan het woord komen over onder andere files, bereikbaarheid en bijbehorende oplossingen.

Breek de Spits podcast: Mobility as a Service (MaaS)

Als reiziger worden we steeds bewuster van ons reisgedrag. We nemen factoren mee zoals kosten en CO2-besparing en kijken hierbij verder dan onze eigen auto. Dankzij MaaS krijgen we toegang tot nieuwe en andere vormen van mobiliteit. Ook zien we langzaam een verschuiving van bezit naar gebruik. We delen namelijk steeds meer met elkaar, zo ook ons vervoer.

De overheid gaf vorig jaar groen licht voor zeven MaaS-pilots. Verschillende bedrijven en instellingen werken momenteel aan de introductie van een mobiliteitsconcept. We spraken Thijs Muizelaar, Business Development Manager bij Innovactory en Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Directeur bij ALD Automotive. Beide bedrijven zijn bezig met het ontwikkelen van MaaS-apps die ons gaan helpen met het maken van slimmere keuzes onderweg.

Beluister de podcast:

ANWB biedt Wegenwacht voor de Zaak leden de Mobiliteitskaart aan. Dit is de meest complete zakelijke mobiliteitskaart van Nederland. Zzp’ers, werkgevers en hun medewerkers kunnen hiermee gebruik maken van verschillende vormen van vervoer, zoals het openbaar vervoer, OV-fietsen en taxi’s. 

Spitsbrekers

Spitsbrekers

Bereikbaarheid is van groot belang voor Schiphol. Voor passagiers maar ook voor de medewerkers. Hoe blijft Schiphol goed bereikbaar? Miriam Hoekstra-Van der Deen, directeur airport operations van Schiphol vertelt erover.

Breek de Spits podcast: ANWB Verkeersinformatie

Breek de Spits podcast: ANWB Verkeersinformatie

Spitsbrekers is op bezoek bij Arnoud Broekhuis van de ANWB Verkeersinformatie. Welke data wordt gebruik om de files in Nederland in kaart te brengen? En hoe ging dat vroeger?