Breek de Spits

Breek de Spits

ANWB Zakelijk is trotse partner van Spitsbrekers, een initiatief van BNR Nieuwsradio, die podcasts maken over hoe we files kunnen verminderen.

Beluister een podcast

Spitsbrekers

Ondernemend Nederland weer in beweging

De files in Nederland blijven toenemen. Files kosten bedrijven tijd, geld en zijn vervelend. Voor het tweede jaar is ANWB Zakelijk trotse partner van Spitsbrekers; een initiatief van BNR Nieuwsradio.

Met Spitsbrekers gaan we op zoek naar ideeën, initiatieven en andere oplossingen van BNR-luisteraars en bedrijven om de files te verminderen. Luister elke donderdagochtend iets na half negen naar de rubriek Spitsbrekers tijdens het programma Ochtendspits op BNR nieuwsradio. En beluister de podcasts waar experts aan het woord komen over onder andere files, bereikbaarheid en bijbehorende oplossingen.

Breek de spits podcast: de Hyperloop

Reizen we in de toekomst in nog geen 15 minuten van Amsterdam naar Eindhoven? Als het aan de Delftse start-up Hardt Hyperloop ligt wel. Op het terrein van de TU Delft ontwikkelen ze deze super snelle technologie. Hoe werkt het? En… wordt dit de toekomst?

In deze podcast hoor je onder andere Tim Houter, CEO Hardt Hyperloop. Hij vertelt over de voordelen van het reizen via hyperloop en wat de grootste uitdagingen zijn om het op grote schaal mogelijk te maken. De hyperloop-buizen worden als een snelweg aangelegd en bij elke stad komt een afslag. Voordeel: de buizen kunnen zowel boven als onder de grond worden aangelegd. De hyperloop is vooral geschikt voor langere afstanden, en dan met name tussen de (grote) steden.
Ook spreekt Tim zijn verwachtingen uit wanneer goederen en passagiers van de hyperloop gebruik kunnen maken.

Beluister de podcast voor meer informatie over de verschillende experimenten die uitgevoerd worden rondom mobiliteit in de stad:

Breek de Spits podcast: Corona verandert mobiliteit in de stad

Breek de Spits podcast: Corona verandert mobiliteit in de stad

Tijdens de lockdown was het heel rustig op de wegen en in het ov. Verschillende steden zijn in de afgelopen maanden daarom begonnen met het experimenteren met andere vormen van mobiliteit. Hoe zal mobiliteit er na Corona uitzien in de stad?

Breek de Spits podcast: in gesprek met Cora van Nieuwenhuizen

Breek de Spits podcast: in gesprek met Cora van Nieuwenhuizen

Corona heeft het woon- werk verkeer veranderd. Tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het file probleem in Nederland op te lossen. In gesprek met Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.