International Car Lease Holding - Bas Priebee

Onder de vlag van International Car Lease Holding (ICLH) bouwen Van Mossel Autolease, J&T Autolease, DirectLease, ZuidWest Lease, Westlease en Van Mossel Shortlease & Rent hard aan voortgaande groei in alle sectoren van het bedrijfsleven. Hun relatie met de ANWB werd begin 2019 uitgebreid van nationale hulpverlening naar Europese ondersteuning. 

Waaruit bestaat de samenwerking tussen International Car Lease Holding en de ANWB?

  • Neemt pechhulp in Nederland en Europa af
  • De ANWB helpt bij het aanbieden van diverse vormen van hulpverlening
  • Is erg tevreden over ingevoerde track & tracesystemen

Bas Priebee, Operationeel manager International Car Lease Holding : “Onze leasebedrijven doen meer dan de klant verwacht..en wij verwachten van de ANWB hetzelfde.”

De lat hoog leggen

Operationeel manager Bas Priebee van International Car Lease Holding, de moedermaatschappij van de leasebedrijven, vertelt dat bij de keuze voor de ANWB de lat hoog is gelegd. “Wij zijn onderdeel van de Van Mossel Automotive Groep, de grootste dealerholding in ons land. Het bedrijf telt ruim 130 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk; is dealer van toonaangevende merken personen- en bedrijfswagens en omvat verder een aantal mega occasioncentra en specialisten in professioneel autoschadeherstel, autotechniek en financiële dienstverlening. Bij de professionaliteit en klantgerichtheid binnen de groep past goede hulpverlening onderweg aan onze klanten. Die wordt geboden door de ANWB, zo vinden wij.”

Zo snel mogelijk hulp bieden

“Hulpverlening onderweg moet namelijk in alle opzichten probleemloos, hoogwaardig en snel plaatsvinden,” vervolgt Bas Priebee. “Ook als een klant in ‘the middle of no-where’ stilstaat moet er snel actie volgen. Dat vereist een speciale manier van organiseren én korte aanrijtijden. De ANWB heeft naast een alarmcentrale die 24 uur per dag bereikbaar is ook een uitstekend hulpverleningsnetwerk in Nederland en daarbuiten. In 2018 schreven wij een tender uit en daaruit kwam de ANWB als beste naar voren. Het is ook een van de weinig partijen die in binnen én buitenland 24 uur per dag mobiliteit kan garanderen.”

Goede contacten met het dealernetwerk

De afwegingen om voor de ANWB te kiezen gingen bij de groeiende leaseorganisatie verder dan alleen de hulpverlening. Bas Priebee: “Als er iets gebeurt, is het belangrijk om goede contacten te onderhouden met het dealernetwerk, zowel online als fysiek. Dat verliep in alle eerlijkheid in het verleden niet altijd optimaal, maar er zijn uitstekende verbeterstappen gemaakt. Een voorbeeld hiervan is dat bestuurders nu realtime op de hoogte worden houden van de komst van hulp via een track & tracesysteem.”

De diversiteit van International Car Lease

Er blijkt nóg een reden te zijn waarom voor de ANWB is gekozen. Priebee vertelt: “De diversiteit van de bedrijven onder International Car Lease Holding is de laatste jaren enorm toegenomen. Verschillende vormen van leasen vragen om verschillende vormen van hulpverlening en communicatie. Een klant die met een elektrische auto stil komt te staan heeft een andere specialist nodig dan iemand met bijvoorbeeld een grote bestelwagen. Wij willen niets mis laten gaan. Dat wensen wij ook van onze partners, dus ook van de ANWB. Dat wij in januari jongstleden het contract hebben verlengd onderstreept onze tevredenheid. Klanten tevreden, wij tevreden. Daar draait het om, want daardoor realiseer je continuïteit, groei en toekomst.”