ANWB Tankpas stopt

Veelgestelde vragen

Per 31 december 2019 stopt ANWB voor de Zaak met het aanbieden van de ANWB Tankpas. Er is een nieuw product ontwikkeld dat beter voorziet in de behoefte aan flexibiliteit. Daarnaast biedt het ook nog meerdere mobiliteitsdiensten aan: de ANWB Mobiliteitskaart. Deze kaart is exclusief voor ANWB voor de Zaak-leden.

Wat verandert er voor jou?

Met de ANWB Mobiliteitskaart heb je toegang tot alle mobiliteitsdiensten in Nederland. En net zoals je van de ANWB Tankpas gewend bent, kun je ook op de ANWB Mobiliteitskaart de tankmodule buitenland aanzetten voor € 0.50 excl. BTW per maand. De maximale bedragen voor tanken met de ANWB Mobiliteitskaart zijn hetzelfde als bij de ANWB Tankpas: voor tanken in Nederland geldt er een maximum van € 250,- per dag en € 500,- per week en voor tanken in het buitenland is dat € 175,- per dag en € 400, - per week. Ook heb je net als bij de ANWB Tankpas een pincode nodig. Deze pincode kun je vinden in de Mijn omgeving van de ANWB Mobiliteitskaart.

Op de ANWB Mobiliteitskaart bieden wij je de laagste prijsgarantie van € 4,99 excl. BTW per maand. Ook is de mobiliteitskaart vanaf het moment dat je hem ontvangt maandelijks opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast. Daarnaast kun je net als bij de ANWB Tankpas ook met de ANWB Mobiliteitskaart elektrisch laden. Je kunt bij alle openbare laadpalen (in Nederland en Europa) en Fastned stations laden. 

Met de ANWB Mobiliteitskaart heb je alle zakelijke mobiliteit op één kaart: tanken, parkeren, OV, taxi, carwash, deelauto en EV-laden. 

Bekijk alle mogelijkheden met de ANWB Mobiliteitskaart

Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle veelgestelde vragen over de ANWB Tankpas en de ANWB Mobiliteitskaart.


Mijn ANWB Tanken

Je kunt tot en met 31 juni 2020 inloggen in Mijn ANWB Tanken.  

Zorg dat je voor 31 juni 2020 al je facturen en rapportages hebt opgeslagen. Deze zijn vanaf 1 juli 2020 niet meer in te zien via Mijn ANWB Tanken.  


Opzeggen

Dat kan, als je contract langer dan 1 jaar loopt is de tankpas maandelijks opzegbaar. Om op te zeggen kun je mailen naar info@travelcard.nl onder vermelding van je opzegreden, de opzegdatum, het contractnummer en de naam van je bedrijf. Je contractnummer kun je vinden op de travelcard factuur.

Nee, je contract voor ANWB Tankpas loopt automatisch af op 31-12-2019. Indien je contract inmiddels langer dan een jaar loopt, kun je je tankpas maandelijks opzeggen.
Let op: als je wil overstappen op de ANWB Mobiliteitskaart moet je deze zelf aanvragen via Mijn ANWB voor de Zaak. Dit gaat niet automatisch. 

Als je geen gebruik meer wilt maken van de ANWB Tankpas en je contract loopt langer dan 1 jaar, kun je je opzegging mailen naar info@travelcard.nl, onder vermelding van je opzegreden, de opzegdatum, het contractnummer en de naam van je bedrijf. Je contractnummer kun je vinden op de travelcard factuur. Let op: Je moet de ANWB Mobiliteitskaart zelf aanvragen via Mijn ANWB voor de Zaak. Dit gaat niet automatisch.


Gebruik ANWB Tankpas tot 31 december 2019

Je kunt de ANWB Tankpas gewoon blijven gebruiken zoals je nu gewend bent tot en met 31-12-2019. Daarna wordt de ANWB Tankpas automatisch stopgezet en kun je deze niet meer gebruiken. Let op: als je wil overstappen op de ANWB Mobiliteitskaart moet je deze zelf aanvragen via Mijn ANWB voor de Zaak. Dit gaat niet automatisch. Met de ANWB Mobiliteitskaart kun je zorgeloos gebruikmaken van alle vormen van vervoer.

De ANWB Tankpas blijft tot en met 31-12-2019 actief. Je betaalt dus tot dan de maandelijkse kaartkosten. Je wordt niet automatisch overgezet naar de ANWB Mobiliteitskaart. Je kunt de ANWB Mobiliteitskaart aanvragen via Mijn ANWB voor de Zaak.

Je borg wordt 45 dagen na het beëindigen van je contract overgemaakt. Als je contract dus op 31-12-2019 eindigt, krijg je uiterlijk 14 februari 2020 je geld terug.

Travelcard is de huidige uitvoerende partij achter de ANWB tankpas. Indien je geen gebruik wenst te maken van de nieuwe ANWB mobiliteitspas kun je met Travelcard contact opnemen voor de mogelijkheden tot het omzetten van je ANWB tankpas naar een Travelcard product.