Autocheck van de Wegenwacht

Wanneer heb jij je auto voor het laatst eens goed laten controleren? Een professionele check op z'n tijd is niet alleen prettig, het helpt ook een hoop ellende voorkomen.

En het is al helemaal fijn als dat gedaan wordt door iemand die onafhankelijk advies geeft, zoals de Wegenwacht. Zo ga je met een goed gevoel de weg op. Is er toch meer aan de hand? Dan kun je goed geïnformeerd naar de garage.

De Wegenwacht komt langs

Smart Driver werkt met een connector die in de auto wordt geplaatst. Het is voor dit slimme systeem, maar ook voor jou, handig om te weten in welke conditie de auto verkeert. Daarom is bij Smart Driver een eenmalige uitgebreide voertuigcontrole inbegrepen. De Wegenwacht komt voor deze check naar een locatie die jij kiest. Wel zo handig.

Tijdens deze afspraak loopt de Wegenwacht je auto na op maar liefst vijftien vitale punten. Zo meet hij bijvoorbeeld de accu door, checkt de niveaus van de verschillende vloeistoffen (olie, koel- en remvloeistof) en beoordeelt de conditie van de banden en ruitenwissers.

Onafhankelijk advies

Mochten bij deze check mankementen aan het licht komen, dan volgt ook een advies over mogelijke oplossingen. Dat is altijd een onafhankelijk advies. De Wegenwacht heeft tenslotte geen belang bij eventuele reparaties.

Vanzelfsprekend kan de Wegenwacht een aantal mankementen meteen oplossen. Denk dan aan het bijvullen van vloeistoffen, het op spanning brengen van de banden of een kapot lampje vervangen. Mocht het advies bijvoorbeeld zijn om je accu te laten vervangen, dan kun je dat in vrijwel alle gevallen direct door ons laten doen. Je betaalt dan alleen de kosten van de accu en krijgt bovendien drie jaar garantie op je nieuwe accu.  Een bezoekje aan de eigen garage is natuurlijk ook mogelijk. De keuze is altijd aan jou.

En welke 15 punten zijn dat dan? 

 1. Bandenspanning
 2. Bandenspanning systeem resetten
 3. Reserveband controleren op spanning en beschadiging
 4. Banden controleren op conditie
 5. Smart Driver connector controleren
 6. Voertuig controleren op foutcodes
 7. Accu (12V) op conditie controleren
 8. Multiriem op slijtage en toestand controleren
 9. Ruitenwissers voor en achter  controleren
 10. Exterieurverlichting controleren
 11. Laadsysteem testen
 12. Motorolie niveau controleren
 13. Koelvloeistof niveau controleren
 14. Remvloeistof controleren
 15. Stuurbekrachtigingsvloeistof controleren

Smart Driver controleert continu belangrijke onderdelen van de auto. Op basis van de data die dit oplevert, kunnen de experts zien dat er iets mis dreigt te gaan. Vooral de accu wordt goed in de gaten gehouden. Dit onderdeel zorgt namelijk voor bijna een kwart van alle jaarlijkse pechgevallen.

De Wegenwacht staat natuurlijk altijd klaar voor hulp bij pech. En door je auto eens goed te checken, kan hij je ook nog eens helpen dat te voorkomen.

Meer weten? Alle voordelen vind je op Smart Driver