Veelgestelde vragen pechprognose

Hoe is mijn kans op pech berekend?

De pechkans is berekend op basis van het bouwjaar van de auto en de pechgegevens van de ANWB. Het percentage betreft een gemiddelde. Daarnaast zijn ook andere factoren van invloed op de kans op pech zoals onderhoud, model, aantal gereden kilometers etc

Hoe kan ik meer te weten komen over mijn kans op pech?

Indien u meer wilt weten over hoe u pech kunt voorkomen of op zoek bent naar algemene tips over het gebruik van uw auto, kunt u terecht op anwb.nl en op anwb.nl/pechprognose. Indien u specifieke vragen heeft over uw auto, verwijzen we u door naar onze Auto Advieslijn en/of het forum op onze Autoadvies-pagina.

Waarom doet de ANWB deze actie?

We willen mensen bewuster maken van de kans op pech en tegelijkertijd tips en adviezen geven ter voorkoming van pech. Wij willen natuurlijk ook dat mensen lid worden van de Wegenwacht zodat ze onbezorgd op pad kunnen gaan en goed geholpen worden indien zij pech hebben.

Waarom is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van hun kans op pech?

Indien mensen zich bewust zijn van de kans op pech gaan ze zich beter voorbereiden, bijvoorbeeld door pechhulp af te sluiten en ook door de tips en adviezen op te volgen zodat zij pech kunnen voorkomen.

Waarom heeft mijn auto een flyer gekregen?

We hebben zoveel mogelijk flyers uitgedeeld. Uw auto stond toevallig op een plek waar onze promoteams langs zijn geweest.

Zijn al die flyers niet slecht voor het milieu?

De flyers zijn van FSC papier gemaakt en onze promotieteams ruimen aan het eind van de dag zo veel mogelijk eventueel rond zwervende flyers op.

Jullie hebben schade aan mijn auto veroorzaakt door het flyeren en/of ik heb een klacht

Vul het online klachtenformulier in en wij nemen contact met u op.

Waarom krijgen alleen nieuwe leden korting en ik niet?

Wij willen graag mensen bereiken die nog geen pechhulp hebben geregeld. Voor bestaande leden hebben wij ook vele programma’s zoals het extra voordeel voor leden programma. Bekijk voor meer informatie Mijn ANWB.

Waarom krijg ik alleen korting op het volledige pakket?

We adviseren om Wegenwacht Service inclusief Woonplaats Service en vervangend vervoer af te sluiten. 40% van de pechgevallen gebeurt voor de deur en zonder Woonplaats Service wordt u dan niet geholpen door de Wegenwacht. Met vervangend vervoer blijft u mobiel ook in het geval uw auto niet direct ter plekke gerepareerd kan worden.