De ontwerper: Bas van Wayenburg

Om er voor te zorgen dat onze kleding niet alleen lekker zit, maar ook opvalt, hebben we samengewerkt met de ontwerper Bas van Wayenburg. Hij heeft onder andere het personeel van Transavia in het nieuw gestoken. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de bedrijfskleding van Staatsbosbeheer én kleedde hij de ruim 14.000 medewerkers van penitentiaire inrichtingen.

De wegenwachten keken mee

Sinds de start van de samenwerking met Bas in 2014, zijn er meerdere sessies georganiseerd waarin veiligheid en draagbaarheid uitgebreid aan bod kwamen.
Zo is Bas samen met onze wegenwachten aan tafel gaan zitten om samen te naar de ontwerpen te kijken. Vol enthousiasme bogen onze mannen zich nu eens niet over een motorkap, maar over verschillende soorten doek, knopen en andere fournituren. Ook hebben ze de pakken getest in Snowworld. Lekker warm!Uiteindelijk hebben deze sessies en testen geleid tot het ontwerp waarin de wegenwachten vanaf 30 november rondlopen.

Bas van Wayenburg zegt over zijn ontwerp: “Bij het ontwikkelen van de nieuwe wegenwacht-lijn lag de nadruk op draagcomfort en pasvorm. Wegenwachten knielen, rekken, strekken en liggen vaak half onder een auto. Dan moet een outfit lekker zitten en tegen een stootje kunnen. De nieuwe pakken hebben de herkenbare uitstraling van de ANWB maar onderscheiden zich door slimme details, zoals dijbeenzakken die iets naar voren zijn geplaatst.”