Wegenwacht: drukte door vorst

Vanwege de koude weersomstandigheden heeft de Wegenwacht het drukker dan normaal. Op een gemiddelde winterse dag krijgt de Wegenwacht namelijk zo'n 4000 meldingen. Gedurende deze dagen wordt er verwacht dat de teller op 5000 zal uitkomen.

Accuproblemen

Veel accu's van auto's hebben het door de vorst begeven. Accuproblemen zijn een veelvoorkomend probleem in winterse omstandigheden. Ook hebben auto's hulp nodig bij het starten of is er sprake van een vastgevroren handrem. Om je auto weer van de handrem af te krijgen, heb je een warme motor nodig, maar als je accu ook niet werkt, is dat lastig.

Er zijn meer Wegenwachten ingezet, maar automobilisten moeten desondanks rekening houden met wachttijden. Ga je de weg op, dan adviseren we je om je warm aan te kleden en een deken mee te nemen.

Doe de gratis accucheck

Voorkom pech

Met de juiste voorbereiding kun je de kans op pech een stuk verkleinen. Bekijk de tips van de Wegenwacht voor autorijden in de winter. Echt met een goed gevoel op weg? Vergeet dan niet Wegenwacht Service af te sluiten. Want met meer dan 900 wegenwachten is de beste pechhulp altijd dichtbij. Nu 20% korting op Wegenwacht Standaard.

Bekijk de pakketten