Wegenwacht checkte auto's bij Velsertunnel

Wegenwachten, ANWB-vrijwilligers en Rijkswaterstaat stonden klaar om auto's te controleren op mogelijke gebreken. Kleine problemen werden te plekke verholpen onder het genot van een kopje koffie.

Aan de hand van een checklist werd de auto gecontroleerd op allerhande gebreken. Na de autocheck kreeg je van de Wegenwacht een advies waar (indien nodig) een garage mee verder kan. Zo kregen automobilisten in een mum van tijd een objectief beeld van hoe hun auto ervoor staat. Zeker 200 auto's zijn gecontroleerd. De reacties van automobilisten waren zeer positief.

Pech voorkomen

Met de actie wilden de ANWB en Rijkswaterstaat aandacht vragen voor de renovatie van de Velsertunnel vanaf 15 april. De tunnel gaat dan negen maanden dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de Wijkertunnel. De autocheck Velsertunnel moet zo veel mogelijk voorkomen dat mensen met pech in de Wijkertunnel komen te staan en een beroep moeten doen op pechhulp. Zorg daarom voor een goed onderhouden auto. Tijdens de check waren medewerkers van Rijkswaterstaat aanwezig om vragen over de renovatie van de Velsertunnel te beantwoorden.

Meer weten?

Vragen over de autocheck Velsertunnel kun je kwijt via de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of via Facebook.

Speciaal voor jou geselecteerd