Vakantieleed bespaard door ANWB Vakantiecheck

Vele auto's en caravans gecontroleerd

De ANWB Vakantiecheck, die afgelopen zaterdag aan 2 plekken aan de grens met België plaatsvond, blijft erg nuttig voor de Nederlandse vakantieganger.

ANWB Vakantiecheck 2016 bij Hazeldonk A16

Tijdens de check bij Hazeldonk en Maastricht werden ruim 100 auto’s en zo’n 50 caravans gecontroleerd, ongeveer evenveel als vorig jaar. 11 caravans bleken te zwaar beladen; eentje woog zelfs 210 kilo te veel. Door spullen over te hevelen naar de auto werd het probleem opgelost.

In 7 gevallen was de breekkabel tussen de auto en caravan te slap en bij 12 auto’s het oliepeil te laag, soms zelfs onder het minimum. Bij 1 auto was de radiateur kapot – dat euvel werd direct verholpen – en 2 auto’s moesten naar de garage met een versleten multiriem. Met deze actie is dus flink wat vakantieleed bespaard.

Media-aandacht

Veel media waren aanwezig om met eigen ogen te zien hoe de Vakantiecheck werd ervaren door de vakantiegangers, maar ook door ANWB'ers. Radio 4 sprak bijvoorbeeld met Caroline Hondius van steunpunt Barcelona. Zij vertelde naar aanleiding van de Vakantiecheck over het hoogseizoen bij de Alarmcentrale en op het steunpunt.

Ook SBS6 stond met een cameraploeg aan de Belgische grens. Presentator André van der Toorn keek tijdens de inspecties mee met de wegenwachten.

André van der Toorn in de Bres voor gestrande toeristen

Samenwerking

Aan de Vakantiecheck is meegewerkt door ANWB experts, wegenwachten en vrijwilligers. Ook KwikFit en Specsavers waren van de partij.

Speciaal voor jou geselecteerd