Wegenwacht aanwezig bij Bloemencorso

Van 20 april 2016 tot en met 23 april 2016 is het weer Corsoweek in de Bollenstreek. Traditiegetrouw rijdt de Wegenwacht ook mee, dit jaar met een kleurrijk opgetuigde elektrische Caddy.

De elektrisch aangedreven, dus schone en moderne Volkswagen Caddy, doet normaal op Schiphol zijn diensten, maar ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de wegenwacht wordt deze auto voor één dagje ingezet als praalwagen. Hij mag dit jaar vrijwel voorin de stoet meerijden.

Ook het mobiele kantoor van de ANWB is van de partij. Traditie viert hier hoogtij, dat zie je terug in de kleuren van de auto maar zeker ook in de traditionele kleding van de inzittenden. Zwaai naar hen, ze rijden ongeveer halverwege de stoet.

Op zaterdag 23 april vertrekt het Bloemencorso om 9.30 uur van Noordwijk naar Haarlem. Natuurlijk doet de fleurige stoet van zo’n 65 voertuigen en praalwagens ook de Keukenhof aan, traditioneel qua toeschouwersaantallen het drukst bezochte deel van de totale route.

's Avonds rond 21.30 uur zal de stoet verlicht het centrum van Haarlem binnenrijden.

Wegenwacht caddyHoe worden die auto's opgebouwd?

Donderdag 21 april, een dag voor de start van het evenement, zijn de auto's opgemaakt door medewerkers van bloemenwinkel Naturals te Lisse.

 

Speciaal voor jou geselecteerd