Wegenwacht helpt Roparunners op weg naar de finish

Meer dan 1.300 voertuigen reden in het pinksterweekend vanuit Hamburg en Parijs richting Rotterdam om deelnemers en vrijwilligers van de Roparun te ondersteunen. Drie voertuigen van de Wegenwacht waren aanwezig om eventuele pechgevallen te verhelpen.

Twee teams van de Wegenwacht zijn gestart in Parijs en een team in Hamburg. Ook was er een team aanwezig op het algemeen coördinatie centrum. Samen hebben zij ruim 100 meldingen afgehandeld tijdens de Roparun.

Roparun WegenwachtLekke banden

Veel van de meldingen gingen over lekke banden van fietsen, auto's, motoren, bussen en vrachtwagens. Ook hebben de Wegenwachten diverse fietskettingen weer aan elkaar gekregen, portofoons weer spraakzaam gemaakt. 

Handen meer dan vol

Afgebroken contactsleutels hebben hen ook niet tegenhouden, net als de vele lampen die zij vervangen hebben. Tel hierbij motorstoringen, accuproblemen en kapotte aggregaten op… Het is duidelijk dat de vrijwilligers van de ANWB hun handen meer dan vol hadden.

Estafetteloop voor mensen met kanker

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker.

Wil je meer weten over de Roparun? Neem dan eens een kijkje op www.roparun.nl