Wichelroede versus sleutels in de kofferbak?

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt​

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer houden Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bij.

Buongiorno, vandaag 39 graden

Vandaag een lange dag. Om 7 uur afgesproken met de eerste klant. Expres zo vroeg omdat ik ook al andere meldingen binnen had gekregen. Uit ervaring weet ik dan dat er gedurende de dag meer komen. En dat had ik goed ingeschat.

Pechhulp in ItaliëIn Toscane liggen pechgevallen vaak ver uit elkaar, vandaag zo’n 400 kilometer gereden. En dat over slechte wegen in de bergen. Het wegennet is helaas niet zo goed geplaveid als in ons land. Maar ook dat heeft zijn charme want de omgeving laat genoeg fraaie plaatjes zien.

Camping in Volterra

De tweede en derde klant stonden op een camping in Volterra, één van de bijzondere stadjes hier in de omgeving. Voor de ene klant kon ik met een noodreparatie de lekkage verhelpen, bij de ander moest ik een onderdeel van de ontsteking bestellen. Dat was gelukkig eind van de middag binnen en toen kon ik het voor de klant monteren. Dus dat betekende weer een ritje naar Volterra. De klant wilde namelijk de volgende dag weer naar huis. Mede door dit extra ritje was het een lange dag, maar de klant kon nu wel de volgende ochtend weg.

De vierde klant had een heel ander probleem. De auto keurig op slot en op alarm. Alleen zaten de  belangrijkste zaken, zoals de tas met geld, legitimatie en (auto)sleutels, ook achter slot en grendel. Het was het nog niet zo makkelijk om zomaar even de kofferbak te openen. Maar gelukkig heeft de Wegenwacht een goede reputatie en de expertise om zo’n klus netjes te klaren.

Ik ook weer iets geleerd

Ik was bekend met de auto en wist dat als ik eenmaal binnen was, ik ook redelijk snel toegang had tot de kofferruimte. En zo was deze klus redelijk snel en zonder beschadigingen geklaard. Maar wat heeft die wichelroede nu met het openmaken van deze auto te maken zult u denken. Nou, eigenlijk niets en toch ook weer wel. Deze klant was op doorreis naar haar geboortestad Srebrenica, haar broer woont en werkt in Toscane.

En nu komt het…. haar broer had een wichelroede bij zich en toen werd ik wel erg nieuwsgierig of zoiets nu ook echt werkt. Ik heb er nu zelf mee gelopen en bij de waterput gingen de uiteinden inderdaad over elkaar heen. Wel moet het een wichelroede van echt koper zijn en je moet hem losjes vasthouden en je handen tegen je zij. Het werkte echt, en zo sporen ze in Srebrenica waterputten op, vertelde hij mij. Ik ook weer iets geleerd en een ervaring rijker.

Tip van de Wegenwacht

Ga je ver weg met de auto? Zorg dan dat je twee sets autosleutels bij je hebt en zorg dat ze niet in dezelfde tas zitten. Ben je met zijn tweeën?  Neem dan ieder een set. Probeer de sleutels voor vertrek uit, zodat je zeker weet dat ze werken. Hang aan je autosleutel geen grote bos met andere sleutels. Op den duur maakt het gewicht het contactslot kapot door schokken van oneffenheden in de weg.

Buon viaggio

Edwin van der Griendt

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten