Rondje Drôme

Zomerblog wegenwacht Paul van Tongeren

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer zullen Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bijhouden.

Zonder veel oponthoud vrijdag gereisd van Oegstgeest naar Lyon. Daar heb ik een flitsbezoek gebracht aan het steunpunt waar ik Ilse Jeurgens, Peter Heemskerk en planner Victor van Kleef ontmoet. Vervolgens ingecheckt in het Ibis Hotel. We zijn deze Wegenwachtdetachering fijntjes begonnen met een heerlijke bbq bij Ilse en Peter op een camping in Anse, net boven Lyon.

Ogen uitgekeken

Op zondag de eerste werkdag. Wow! Wat een lange, maar te gekke dag: van de 5 pechgevallen heb ik er 4 op weg geholpen. Een Audi A4 quattro moest helaas naar Nederland getransporteerd worden. Vanaf de camping vertrok ik die dag eerst naar de plaats Die, aan de rand van de Hautes-Alpes.

Onderweg Lex van Lieshout, fotograaf van het ANP, opgehaald in Crest, zodat hij deze dag met me mee kon rijden. Een leuke kennismaking. Al rijdende naar Die keek ik mijn ogen uit naar de prachtige natuur en dorpjes. Mooie bergen, rotspartijen, zonnebloemen en lavendelvelden, dit ‘hangende’ dorp over de Drôme is echt supermooi.

Stoeien met turboslang

Pech met turboslang in Frankrijk

Na Die afgezakt naar Marseille en in Bollène een klant geholpen. Ik ben flink aan het stoeien geweest met een turboslang, maar met succes. Op dezelfde camping nog 2 mensen geholpen. Het feit dat je op een camping staat of aankomt, werkt als een magneet voor de mensen!

Op de terugweg heb ik opnieuw genoten van mooie vergezichten zoals de Mont Ventoux, bekend van de Tour, en de bergwegen. De dag vloog om! Leuk om al die verschillende campings te zien en de verbazing van de klant z'n gezicht te lezen als je aankomt. Helemaal als je het voor elkaar krijgt om hun auto te repareren! Top!

Paul van Tongeren

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten