Hoe liep het af met de sissende auto’s?

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt​

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer houden Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bij.

Buongiorno, vandaag 35 graden

De eerste auto waarvan de slang kapot was gegaan, had helaas weer een ander scheurtje opgelopen in dezelfde slang. Het onderdeel was al besteld, maar in Italië wil dat niet altijd vlekkeloos verlopen. Ik had er al een onderbuikgevoel bij. Het duurde te lang en ik kreeg niet het antwoord dat ik wilde horen. Dus maar even op mijn verschoven weekenddag naar de garage. Daar werd mijn onderbuikgevoel bevestigd. Meerdere types, afhankelijk van dealers, kwamen pas over 6 dagen binnen. Maar dat zou te laat zijn, de klant vertrekt vrijdagmorgen vroeg al.

Pechhulp in ItaliePlan B ging in werking. Ik vertrok direct naar de klant om het onderdeel te demonteren zodat ik met het voorbeeld alsnog goed beslagen ten ijs kon komen. Ook had ik nog plan C achter de hand. Gelukkig lukte het om een donoronderdeel te krijgen via de garage. Hiermee kon ik uit de voeten. Met wat knutselwerk bouwde ik de originele slang na.

Ook zag ik dat er een aandrijfashoes kapot was. Het vet was er al uit, nieuw vet erin en daarna met een noodverband de ashoes dichtgemaakt. Na een proefritje bleek dat beide reparaties waren geslaagd. Met een gerust hart wenste ik de klant een goede terugreis.

De andere auto stond inmiddels bij een dealer, de roetdeeltjesfilter zat zo verstopt dat er een nieuwe in moest. Het onderdeel werd na akkoord van de klant met spoed besteld.

Dit zijn geen goedkope reparaties weet ik, maar met een verstopt filter kom je niet thuis. Zo’n roetdeeltjesfilter heeft een bepaalde levensduur en is dan is hij verzadigd. Dit moment was voor deze klant helaas precies in de vakantie aangebroken.

Zomaar een dag van de wegenwacht in Toscane

Pechhulp in ItalieIk hoor nog wel eens van omstanders “Dat is een mooie baan, vakantie vieren en af en toe een auto repareren. Dat willen wij ook wel.” Zouden deze mensen wel een idee hebben wat het zoal inhoudt? Hier een paar cijfers:     

  • Gereden kilometers naar de klanten 420 km.
  • Daar heb ik 6,25 uur over gedaan.
  • Bij een temperatuur tussen de 33 en 36 graden in de schaduw.
  • Om 08.00 uur vertrokken en om 20.10 uur weer op de camping.
  • Oh ja, ook nog een paar reparaties uitgevoerd waar de klanten weer erg blij mee waren.

Dat het een wereldbaan is, daar ben ik het volledig mee eens. Niets is mooier en dankbaarder dan de klanten te kunnen helpen en het probleem op te lossen zodat ze weer zonder problemen met hun eigen auto naar huis kunnen rijden. Maar vakantie? Daar heb ik toch andere ideeën bij.

A domani!

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten