Drukke dagen in de Drôme en de Ardeche

Zomerblog wegenwacht Paul van Tongeren

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer houden Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bij.

Turboslang nakijkenIk reed van de ene naar de andere pechvogel. Een onfortuinlijke klant in Die had voor de zoveelste keer een kapotte turboslang. Wacht even meneer de Wegenwacht, dan haal ik de stroom eraf, aldus de klant. Wegenwachten in Limburg komt dit bekend voor, maar mij niet direct. Een 'stroombeveiliging', de draadjes en shockpads rondom de motor, worden eerst uitgezet....

Enfin, de turboslang was aangevreten door vriendelijke knaagdiertjes. Die vonden de slang blijkbaar een delicatesse. "Dit is de 2e al", aldus de klant. "Het kost me iedere keer 250 euro." Nadat ik de auto had gerepareerd, heb ik hem geadviseerd in het westen te gaan wonen.

Vriend met pech

Een paar dagen later kreeg ik een telefoontje. "Hoi Paul, met Paul - jij zit toch in Frankrijk?" Voor intimi: Paul is trompettist in mijn bandje Antonio Brass en speelt ook al jaren bij muziekvereniging Kunst & Genoegen in Leiden. Hij stond met pech in Grenoble maar had zijn hotel net kunnen halen en vroeg of ik kon helpen.

Na wat heen en weer gebel met de Alarmcentrale werd er een opdracht aangemaakt voor de volgende dag. Even 120 km sturen, maar dat is voor Franse begrippen dichtbij. Probleem was snel verholpen. Euvel: een defecte bougiekabel. Nieuwe kabels geplaatst, computer gereset, papieren ingevuld en done!

Foutje van 100 kilometer

Nog even gezellig een koffie en we vervolgden onze weg. Een half uur later weer Paul aan de lijn: "Hij doet weer hetzelfde." In het uurtje terugsturend naar Paul heb ik me suf gepiekerd: de diagnose was zo helder als wat. Is het toch wat anders? De bobine? Alvast een berger bellen?

Pechhulp in FrankrijkDaar aangekomen weer diagnose gesteld... Ik kwam er snel achter, maar ook dat het m'n eigen - potjandorrie! - fout bleek te zijn. Kabeltje nummer 4 had ik net iets meer aan moeten duwen. Een foutje van 100 kilometer. Sorry Paul, zijn we nog vriendjes?

Wiel losgelopen

Ik bleef Paul nog even volgen om te zien of de auto het bleef doen en vervolgde de weg naar Aubenas. Leuke mensen, mooie plek, heerlijke koffie en alweer een defecte turboslang. Er gaan er hier veel stuk door het klimmen op steile stukken. Daarna een pechgeval op mijn eigen camping, Le Merle Roux. Er bleek een wiel te zijn losgelopen, niet goed vastgezet door de garage. Dat had dus heel erg anders kunnen aflopen.....oef, geluk gehad.

Deze meneer is al jaren een tevreden klant bij zijn garage maar was hier natuurlijk niet over te spreken. Ik zeg hem dat dit het nog geen slechte garage maakt....zelfs de beste monteurs maken weleens een foutje.

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten