De leukste wegenwacht van allemaal

Zomerblog wegenwacht Paul van Tongeren

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer houden Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bij.

Maandag het heen en weer gehad tussen Montélimar en Valence. Onder andere met een lekke, kapotgereden band ‘non réparable’, waarvoor ik om 12 uur een nieuwe moest regelen.

Wegenwacht in FrankrijkNu houden de Fransen van 12 tot 14 uur pauze en waren ze maandag al in de feeststemming voor de nationale feestdag van 14 juli. Dus ik met het wiel naar Valence, misschien vond ik daar wel een garage die open was.

Onderweg kwam ik een gezin tegen dat op weg was naar Spanje. Het wiellager van de vouwwagen was kapot. Ik vroeg de bestuurder hoe hij daarachter kwam en die vertelde dat hij op de snelweg het lager rechtsachter hoorde zingen.

Goede oren

Ik controleerde of beide wielen van het aanhangertje mooi ronddraaiden en zei tegen de man dat ik het wel knap van hem vond en dat hij goede oren heeft, ik hoorde namelijk niets. Voor intimi klinkt dit niet heel vreemd, want ik ben ook echt een beetje doof... ;-)

Maar goed, na verder onderzoek bleek het rechterachterwiel van de trekauto de boosdoener van het zingen. Helaas niet te repareren voor mij, maar gelukkig zat de dealer om de hoek. Die gaat de auto deze week maken.

De leukste wegenwacht

Voor vader, moeder en de 2 boys hebben we een vervangauto met trekhaak voor de vouwwagen geregeld: een Volvo XC60, niet de minste! Na 2 weken Spanje kunnen ze hun eigen auto weer ophalen.

Het leuke was dat het 10-jarige zoontje van dit (on)fortuinlijke gezin iedere stap volgde die ik maakte, hij kletste de oren van mijn hoofd. Toen we afscheid namen, brak mijn tedere Wegenwachthart toen hij zei: ‘lieve meneer, ik wil wel elke dag pech hebben, u bent echt de leukste wegenwacht van allemaal!’

Ondertussen had de zeer servicegerichte Forddealer, onder het geregel door, voor het andere gezin in Montélimar een band geregeld. Top!

Paul van Tongeren

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten