Vakantiecheck ondanks storm geslaagd

Veel waardering voor controles auto, caravan en aanhanger

Langs de A16 bij Hazeldonk vond afgelopen zaterdag traditiegetrouw de ANWB Vakantiecheck plaats. Vanwege de storm was het een stuk rustiger dan vorig jaar.

Zo’n 50 vakantiegangers lieten hun auto, caravan of aanhanger controleren. Er werd onder meer gekeken naar bandenspanning, verlichting, gewicht en vloeistoffen.

Problemen met caravans

Vakantiecheck aan de grensZes caravans bleken te zwaar beladen te zijn. Eentje woog zelfs 270 kilo te veel. Verder viel op dat bij meerdere caravans de handremkabel niet goed bevestigd zat of dat de kabel te lang was waardoor die over de grond sleepte en was beschadigd. De wegenwachten wisten dit provisorisch te verhelpen.

Bij een auto was de multiriem kapot. Bij het Wegenwacht Service Centrum in Breda kon die vervangen worden. Ook kwamen er drie mensen langs die nu nog niet op vakantie gingen, maar al wel graag hun auto en/of caravan aan een check wilden onderwerpen.

Veel waardering

Ondanks het slechte weer zat de stemming er goed in, bij zowel de vrijwilligers die meehielpen als de vakantiegangers. Die laatste groep waardeerde de Vakantiecheck, een samenwerking tussen de ANWB, Rijkswaterstaat, Autotaalglas en Kwik-Fit, weer zeer.