Eerste wegenwacht gearriveerd in Italië

12 wegenwachten in Frankrijk en 4 in Italië deze zomer

Nederlanders die rond het Gardameer in Italië vakantie willen vieren, kunnen daar met een gerust hart heen. Jan van Raaij arriveerde afgelopen vrijdag namelijk als eerste van de 4 wegenwachten die daar deze zomer problemen gaan oplossen.

Wegenwachtauto op camping

Later deze en volgende week vertrekken de anderen. In totaal werken deze zomer 12 wegenwachten in Frankrijk en 4 in Italië.

Zomerblogs

Vanaf volgende week is in de zomerblogs te lezen wat de wegenwachten zoal meemaken. Dit jaar houden Edwin van der Griendt en Paul van Tongeren hun avonturen voor ons bij.

Edwin wilde weer

Voor Edwin is het het 2e achtereenvolgende jaar dat hij in Italië werkt. “Ik vond het vorig jaar zo’n leuke ervaring dat ik weer wilde. Je bent voor de Nederlandse vakantiegangers hun redder in nood en dat geeft veel voldoening. Ook de leuke samenwerking met de Italiaanse garages, het goede contact met de collega’s in Monza en uiteraard de mooie omgeving spreekt me aan. Ik zit weer op dezelfde camping als vorig jaar. De eerste paar weken ben ik alleen, daarna komt mijn familie.”

Hoop op avontuurlijke tijd

Bij Paul van Tongeren stond het al jaren op zijn verlanglijstje om Nederlandse vakantiegangers met pech weer op weg te helpen. Dit jaar is het dan zover en werkt hij in Frankrijk. “Vrijdag en zaterdag ga ik rijden en zondag ben ik daar voor het eerst aan het werk”, vertelt Paul. “Dan rijdt er meteen een fotograaf van het ANP met me mee. Ik heb van collega’s die er eerder zijn geweest positieve dingen gehoord. Ik hoop op een avontuurlijke tijd waarin ik veel mensen kan helpen. Het woord ‘nee’ komt niet voor in mijn vocabulaire, dus dat wordt nog wel een hele uitdaging. Ik heb er heel veel zin in! Wat nog wel spannend is, is mijn auto. Die staat nu met een niet-werkende airconditioning bij de garage. Vandaag of morgen kan ik ‘m ophalen en hopelijk blijft de airco het daar doen.”

Twitter

Wegenwacht Michael Claassen gaat ook naar Frankrijk en zal over dit avontuur twitteren. Volg Michael op Twitter.