Gelegenheidsdieven

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer zullen Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bijhouden.

Buongiorno! Vandaag zonnig en 34 graden.

Tweede huis

Gisteren kreeg ik een melding van een inbraak in een camper. Dat is altijd vervelend, los van de schade. Er zijn ongenode gasten in je tweede huis geweest, en die hebben bezittingen van je meegenomen. In dit geval een fotocamera, een laptop met alle foto’s en dus de herinneringen, en de iPods van de kinderen. Nu hoor ik u denken: “Niet handig als die in het zicht lagen.” Klopt, dat gold niet voor alles maar helaas wel voor een paar spullen. Dat kwam door de omstandigheden: je bent ergens mee bezig – het verhelpen van waterlekkage – en dan leg je je spullen even ergens anders dan gebruikelijk. Als je dan nog even snel boodschappen gaat doen kan je dus zomaar ten prooi vallen aan gelegenheidsdieven. Zij kijken of het even rustig is, dan forceren ze een raam, kruipen snel naar binnen en zijn zo weer buiten. In dit geval was de vergrendeling van de ramen kapot. Het zou wel fijn zijn als alles weer afgesloten kon worden. Dus kwam er een verzoek van deze klanten of de Wegenwacht hier raad mee wist. Nu zijn wegenwachten inventief. Daar worden ze op geselecteerd. Dus met enig knutselwerk en stripjes koper heb ik de vergrendeling weer in orde gemaakt. En wel zo dat het raam weer gewoon open en dicht kan. De klant kan dan thuis nieuwe grepen kopen en deze er zelf opzetten, want dat is niet zo moeilijk.

Berg alles op

Tip van de Wegenwacht (en van deze klant):
Berg alles op en laat niets in het zicht liggen, ook al ga je even snel iets halen. De gelegenheidsdief is daar nu juist op uit. Snel makkelijk scoren en dan weg. Het is zo gebeurd, ook uit uw auto!

Dankbaar

Vandaag een zeer verbaasde klant als hij een echte gele Wegenwachtbus het terrein ziet oprijden. Hij had een Italiaanse wegenwacht verwacht. Wel had hij wel eens gelezen dat er in het hoogseizoen Nederlandse wegenwachten in Frankrijk en Italië zijn voor de klanten met een Wegenwacht Europa- dekking. Maar dat hij deze hulp nu zelf krijgt is fantastisch. Het probleem is niet zo groot, maar de dankbaarheid des te meer. Dus worden er verschillende foto’s gemaakt voor de mooie herinneringen, en ik word ook verrast als mijn Wegenwachtauto even snel de tuinsproeier krijgt om het vele stof eraf te wassen. Wat een service, wat een klant! Ja, soms staan wij ook wel eens versteld, en dat maakt het des te leuker om dit werk in het buitenland te mogen doen.
Ik wil alvast alle leden bedanken voor deze mooie momenten. De herinneringen zullen me altijd bijblijven. Nog een week en dan zit het er alweer op. Maar tot die tijd nog even genieten van alle mooie momenten met onze leden, de gastvrijheid van de Italianen, het lekkere eten, de natuur en het avontuur.

A domani.

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten