Wat heb ik toch een mooi en afwisselend beroep

Zomerblog wegenwacht Edwin van der Griendt

Ook dit jaar houden we je op de hoogte van de avonturen die onze wegenwachten tijdens de vakantieperiode in het buitenland meemaken. Deze zomer zullen Paul van Tongeren en Edwin van der Griendt een zomerblog bijhouden.

Buongiorno, vandaag 20 graden, weer thuis in Nederland
Aan alles komt een einde, zo ook aan mijn werkzaamheden in het mooie en warme Toscane. Ja, warm was het zeker dit jaar. In het begin zelfs temperaturen van 40 graden en hoger. Daarna eigenlijk continu rond de 35 graden. Ook een paar zomerse buien meegemaakt en dan komt het echt met bakken uit de hemel. Maar wat was het vooral een geweldig avontuur.

Positieve reacties en sympathieke gebaren

Ik ben op veel plaatsen geweest en heb ook behoorlijke afstanden gereden, totaal zo’n 9.000 km! Toscane is een groot, mooi en veelzijdig gebied met strand en bergen en mooie, bijzondere stadjes. Er zijn daar grote en kleine campings, maar ook veel agriturismo’s en die liggen vaak afgelegen en zijn soms moeilijk te vinden. Gelukkig hebben we alle klanten gevonden, al was dit soms een sport op zich. En de reacties als ze dan die gele Wegenwachtbus aan zien komen rijden? Er valt dan een last van de mensen af. “Een Nederlander hier helemaal voor mij?” of “O fijn, ik was al bang dat er een Italiaan zou komen en de auto zou meenemen. En hoe leg je het dan uit wat het probleem is?” Zomaar een opmerking die ik regelmatig te horen kreeg. Of “O gelukkig, hij spreekt Nederlands”.
Soms werd ik verrast door klanten. De een haalt een parasol om deze vervolgens boven mijn hoofd te houden, zodat ik niet in de brandende zon hoef te werken. De ander spoelt mijn bus even af, omdat het daar zo stoffig is. Dat maakt zo’n buitenlandavontuur nog mooier. De waardering en de dankbare klanten en alles eromheen. Daar doe je het voor: de klant bij pech ontzorgen, want pech in Nederland is vervelend maar zo ver van huis helemaal, vooral als ze alleen Italiaans spreken.

Bedankt, bedankt, bedankt

Ik kijk met heel veel plezier terug op deze mooie tijd en dat ik dit heb mogen doen. De ruim 5 weken zijn voorbij gevlogen. Het waren lange dagen maar ik heb iedere dag genoten. Van het mooie land, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen. Bedankt alle mensen die ik deze zomer ben tegengekomen. Jullie hartelijkheid en dankbaarheid was top. Ook de samenwerking met al mijn collega’s was top, team Monza bedankt, team Technische Helpdesk bedankt, Alarmcentrale en Management bedankt dat ik dit avontuur heb mogen meemaken. En natuurlijk de drie toppers rond het Gardameer die daar onze klanten geholpen hebben met veel passie en inzet. Ook de collega’s in Frankrijk bedankt voor jullie inzet en passie daar.
Nu nog even een paar dagen vrij en dan weer de weg op om de klanten hier in Nederland van dienst te zijn. Wat heb ik toch een mooi en afwisselend beroep. En trots dat ik voor de ANWB werk!

Laatste tip van de wegenwacht van deze zomer

Ga je naar het buitenland met de auto, zorg dan dat je Wegenwacht Europadekking hebt. Want pech is iets wat je zomaar kan overkomen. Of je nu een nieuwe of een oudere auto rijdt, het blijft techniek en er kan altijd iets kapot gaan. En wij als ANWB helpen je dan graag weer op weg. 
Edwin van der Griendt
Wegenwacht in regio zuidwest

Vakantiecoach

Nieuwsgierig naar onze 'vakantiecoaches'? Bekijk onze grappige video's en handige tips waarin we je met een knipoog een kijkje achter de schermen geven:

Bekijk video's en tips ANWB #vakantiecoach

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat jouw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten