The sexy ladies are here

Zomerblog wegenwacht Stephan Wolzak (Frankijk)

Ook op mijn vrije dag heb ik mensen aan mijn caravan staan met problemen. Een familie met kleine kinderen met een raar geluid uit de motor. De diagnose is zo gesteld; ze kunnen naar een goede garage hier even verderop rijden. De familie is geen lid van de bond, maar nu zien ze in de praktijk de voordelen. Toch maar lid worden? Even verderop een kapotte accu, en een collega van de afdeling Verzekeren met een probleem met zijn caravan.

Collega Gerard is een paar dagen bij me. Hij wil dit ook wel eens meemaken, onze leden helpen in het buitenland. Onze eerste klus samen is op een nudistencamping. Onze klant is zo gevonden, alleen voor de oplossing zijn onderdelen nodig die wij niet standaard bij ons hebben. De auto zal opgehaald worden en de garage zorgt voor levering en montage van de onderdelen. Meneer is voor lange tijd hier en heeft zijn auto niet dagelijks nodig, dus hij kan hem wel een paar dagen missen.

Oude lelijke eend

Onderweg naar de volgende camping houdt ineens het asfalt op. Na een steile, stoffige weg vol met hobbels en kuilen komen we op de volgende camping aan. Bij de receptie wordt ons verteld waar we moeten zijn, en als we naar buiten lopen komt er een oude lelijke eend de camping op rijden. De eend heeft betere dagen gekend, en voorin zitten 2 heren van een jaar of 60 die in het hippietijdperk zijn blijven hangen. Het dak is geopend en op de achterbank staat een dame die de 50 ruim is gepasseerd met ontbloot bovenlijf te genieten van de aandacht die zij krijgt van de andere campinggasten. 

Aan het einde van de camping staat de auto die wij moeten hebben; de eigenaar had hem afgesloten en de sleutels erin laten liggen. Binnen een mum van tijd is de auto open en kan meneer weer bij zijn bezittingen.

Op de terugweg maakt Gerard gebruik van een klein gebouw voorzien van wat sanitair. Gerard is flink verkouden en ruikt niets. Dat is maar goed ook. Ik sta buiten te wachten en loop groen aan. Wat een lucht!! Snel weg hier. De laatste tent is een soort miniatuuruitvoering van een circustent met een roze bord erop  met de tekst ‘the sexy ladies are here …’ Wat we nog meer zien kan ik maar beter niet beschrijven. Gerard is werkzaam in en rond Amsterdam en is wel wat gewend, maar dit is ook nieuw voor hem.

Toch wel erg gemakkelijk

De volgende ochtend zitten we om 8 uur op ons knieën voor een defect disselslot van een caravan. Meneer staat op het punt terug te rijden naar huis als hij met het slot in zijn handen staat. Hij is bang dat tijdens het rijden de klep open zal vliegen. Toch wel erg gemakkelijk, een wegenwacht op de camping! De klus is in een paar minuten geklaard.

Op de megacamping zijn we net klaar met een reparatie als ons wordt verteld dat er een auto met een wiel in de lucht staat. De bestuurder heeft de bocht niet goed ingeschat en is met zijn voorwiel van een steile helling af in een gat gereden, waardoor het achterwiel 30 cm van de grond af staat en de bodemplaat op de grond rust. Een medewerker van de camping heeft de auto al vastgemaakt aan een busje en met mensen in de kofferbak als tegengewicht komt de auto weer op zijn wielen terecht, gelukkig zonder schade.

Daarna komen we bij een auto die spontaan niet meer wil schakelen. De Audi is stilgevallen op een smalle bergweg. De automatische-versnellingsbak staat in storing en de motor is nu ook niet meer te starten. Met onze nieuwe uitleesapparatuur kan ik gelukkig de storing even resetten, zodat we de motor kunnen starten en de klant naar een veiliger plek rollen. We moeten de auto al duwend omdraaien.

Als de auto vlak voor de steile afgrond staat grappen de 2 heren tegen elkaar: ‘Nog een klein zetje en we zijn van het probleem af!” We kunnen de auto in een veilige parkeerhaven krijgen voordat hij weer vaststaat in storing. De computer van de versnellingsbak werkt niet meer. Dit wordt een grote dure klus voor de garage. In overleg met de Alarmcentrale wordt besloten de auto op te halen en terug te brengen naar Nederland. Het kan niet altijd goed aflopen, maar de heren zijn weer veilig van de bergweg af.

Wegenwacht Europa Service

Met de auto de grens over? Zorg ervoor dat uw vakantie niet in het water valt. Kies pechhulp van de Wegenwacht. Vanaf 83,- per jaar!

Bekijk de pakketten